Gajadien: ‘Ongeveer SRD 100 miljoen al monetair gefinancierd’

Gajadien ‘Ongeveer 100 miljoen US dollars al monetair gefinancierd’Sinds het vertrek van Glenn Gersie en het aantreden van Robert-Gray van Trikt bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS), zou er volgens VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien al voor een bedrag van 100 miljoen Surinaamse dollars monetair gefinancierd zijn. “Met de publicatie van de weekstaten zien wij dat meer dan 100 miljoen in twee weken door de regering is getrokken. Het gaat om 10% van de middelenbegroting die de regering als voorschotten mag opnemen bij de Centrale Bank. Dat wil zeggen dat men reeds begonnen is met die monetaire financiering”, zegt Gajadien aan Dagblad Suriname.
Volgens de VHP’er heeft hij deze bewering ook bevestigd gehad van Van Trikt tijdens diens bezoek gisteren aan De Nationale Assemblee (DNA). “De governor beweert dat het om bijna SRD 93 miljoen gaat. Het is onduidelijk of er schatkistpapier als dekking hiervoor gebruikt is en of dit geregistreerd staat bij het Bureau voor de Staatsschuld”, benadrukt de parlementariër. Volgens Gajadien zal de monetaire financiering niet ertoe leiden dat de wisselkoers op korte termijn zal stabiliseren.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: