Leeflang: ‘Werknemers Newmont worden normaal uitbetaald’

De voorzitter van de Newmont Werknemersorganisatie (NWO), Murwin Leeflang, zegt aan Dagblad Suriname dat er overeenstemming met de directie van de multinational is bereikt met betrekking tot gelden die de werknemers rechtmatig toekomen. “De werknemers zullen normaal worden uitbetaald”, benadrukt de vakbondsleider. Volgens de NWO-voorzitter was er consternatie onder de werknemers te Merian ontstaan na bepaalde uitspraken die door het management van het bedrijf tijdens een zogenaamde ‘town hall meeting’ waren gedaan. Het management verwees toen naar cao-onderhandelingen tussen de bond en directie. Deze uitspraken leidden tot enorme ongerustheid onder de werknemers. “Nadat het aan ons werd voorgelegd, hebben wij in het weekend teruggekoppeld met de directie en ik kan zeggen dat het helemaal is opgelost. Er is dus geen sprake van een calamiteit en geen enkele reden om het werk neer te leggen”, aldus Leeflang.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: