Knoflook wordt mogelijk duurder

2Knoflook wordt mogelijk duurderDe prijs van knoflook in Europa gaat over een paar maanden mogelijk fiks omhoog. Dit verwachten importeurs uit Europese landen, waaronder Nederland. China is de grootste producent van knoflook in de wereld. De prijs daar is al met eker 40% gestegen binnen een maand. De prijsstijging komt door de grote vraag naar kwaliteitsknoflook in Europa. Men wil in Europa geen beschadigde teentjes, alles moet gaaf zijn. Of de prijs in Suriname ook zal stijgen, is niet duidelijk. Een groothandelaar wilde tegenover Dagblad Suriname geen commentaar geven.
Op dit moment zijn de voorraden in Europa zeker voor een maand veilig. “Maar daarna komen de problemen. Het tekort komt vooral doordat wij hoge eisen stellen aan het knoflook dat wij willen importeren. “In China hebben zij nog een grote voorraad, maar die voldoet niet aan onze eisen. Hierdoor komt er bij ons geen knoflook binnen. In China maakt het voor hun niet veel uit of alle knoflooktenen er mooi uit zien maar voor ons is dat wel belangrijk. Een ander probleem: in China wordt minder knoflook geproduceerd dan afgelopen jaren, waardoor de invoer opdroogt. Wij hebben contact met mensen in China die zeggen dat onze kwaliteit knoflook op is. Of dat zo is, kan ik niet beoordelen”, zegt de Nederlandse handelaar.
Asha Gajadien-Bagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: