Gajadien: ‘Ik denk niet dat Adhin gekozen wordt’

NDP-topper Ashwin Adhin
NDP-topper Ashwin Adhin
“Als een kip kaalgeplukt worden en hierna ineens lekkere voer krijgen om de pijn enigszins te verzachten.” Zo beschrijft parlementariër en ondervoorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), Asiskumar Gajadien, het streven van de Nationale Democratische Partij (NDP) om met lijsttrekker Ashwin Adhin haar huidige drie zetels in het district Wanica uit te breiden naar vier op 25 mei 2020. “Het is gewoon een lachertje. Zelf denk ik niet dat Adhin gekozen wordt in 2020. Het is alleen jammer dat de NDP zo spot met de samenleving”, zegt de VHP’er aan Dagblad Suriname. De parlementariër typeert de nieuwe lijstrekker van de paarse partij als ‘een domme pion die zich als een marionet door de partijleiding laat bespelen voor eigen gewin’. “Dat is typisch iemand die geen ruggengraat heeft en geen stop wil zetten aan de verdere vernietiging van dit mooi land”, benadrukt de volksvertegenwoordiger. Gajadien voert aan dat hij als volksvertegenwoordiger dagelijks op het veld is. “De mensen geven duidelijk aan dat zij deze keer deze ‘abanies’, de mensen die dit land leeg hebben geroofd, gaan afstraffen”, aldus de politicus.
VHP gaat voor 5 zetels in Wanica
Volgens Gajadien heeft de VHP al een strategie uitgezet om minimaal vijf van de zeven zetels in Wanica binnen te halen. “Naarmate je elke dag bezig bent, zie je dat veel meer mensen zich aandienen. Zondagavond was ik voor een kleine bespreking in Sophia’s Lust waar spontaan mensen zich hebben opgegeven om mee te helpen om Suriname te redden. Dat stemt ons goed. Daarmee denk ik dat wij ons streven van vijf zetels in Wanica voorbijstreven. Ik weet dus niet van waar de NDP die vier zetels gaat halen. Waarschijnlijk zullen zij die Kieswet gaat wijzigen en meer zetels toebedelen aan Wanica. Wij als de VHP, zeker de orange movement, zijn er niet bang voor”, aldus Gajadien.
NDP krijgt maar 1 zetel in Wanica
Adhin werd in 2013 als technocraat aangetrokken als onderwijsminister. Hij was geen lid van de NDP. Twee jaar later werd hij vicepresident. Adhin als nieuwkomer behaalde in 2015 in totaal 6.030 stemmen op nummer 6 van de lijst van de NDP in kiesdistrict Paramaribo. De NDP’er werd niet met voorkeurstemmen gekozen, waardoor hij door de kracht van zijn partijvoorzitter, Desi Bouterse, kans kon maken op een parlementszetel. Gajadien verwacht dat de NDP bij de komende verkiezingen in alle districten zwaar zal terugvallen. In Wanica zelf, waar de VHP al jaren een dominante rol heeft, verwacht Gajadien dat de paarse partij met geluk één zetel zal kunnen bemachtigen. “Wanneer een partij één zetel haalt, dan gaat het naar de partij met de meeste stemmen. Dat zal sowieso geen Ashwin Adhin zijn”, aldus Gajadien.
Adhin weer verhuisd
‘Het geregistreerd woonadres van Adhin aan de Kokrikilaan 41 A, een zijstraat van de Cassialaan te Houttuin, is nog steeds onbewoond. De tweede man van de Staat die in februari 2018 een woonadreswijziging onderging vanuit de Evitastraat Paramaribo naar Houttuin in het district Wanica deed vele Houttuiners geloven dat hij een goede buur van hen zou worden. Maar 13 maanden verder blijkt van een goede buur niets van waar te zijn.’ Gajadien zegt begrepen te hebben dat Adhin ondertussen naar een ander adres in het district verhuisd is. Het is volgens hem nu duidelijk dat de voorlieden van de paarse partij doen aan ‘volksverlakkerij’.
Machines met NDP-vlaggen inzetten om trenzen op te halen
De VHP-ondervoorzitter vindt het een lachertje dat Adhin als vicepresident en coördinator Etienne Boerenveen de mensen vragen om eerst een bijeenkomst te beleggen alvorens infrastructuur als wegen en trenzen kunnen worden aangepakt. “Wanneer de NDP probeert om via aannemers uit te buiten, machines met NDP-vlaggen in te zetten om lozingen op te halen en hiermee campagne te maken, is dat een lachertje. Men probeert aan te tonen dat ‘NDP e wroko’. Het duidt gewoon aan dat men niet zeker is van zijn zaak, want het is een plicht van de Staat om los van de politiek voor deze zaken te zorgen”, aldus de politicus.
Vertel de waarheid!
Adhin merkte op de vergadering dat de regering serieus zwaar weer heeft gekend, maar het schip drijvende heeft gehouden. Gajadien vindt dat het totale NDP-campagneteam, inclusief Adhin, de waarheid moet spreken en moet komen vertellen waarom een pak melk, dat in 2010 ongeveer SRD 2,50 kostte, nu meer dan SRD 10 kost. “Waarom zegt men niet waardoor al deze prijsverhogingen zijn gekomen? Dus showprojecten moeten deel gaan uitmaken van de politieke campagne. Men wil de samenleving weer een worst voorhouden”, aldus de politicus.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: