50 jaar gevangenisstraf geëist voor dubbele moord

Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Nirmala Maikoe, eiste maandag tegen de 49-jarige verdachte Itamar D., een gevangenisstraf van 50 jaar met aftrek. Op dinsdag 19 juni 2018 heeft de verdachte opzettelijk en met voorbedachte rade twee slachtoffers, te weten Gracilete Da Costa Wariz en Jose Da Silva, van het leven beroofd. Op die bewuste dag kreeg de Centrale Meldkamer van de politie een melding van een dubbele moord te Villa Brazil. In een kamp van een securitybedrijf werd een bewaker aangetroffen. Hij had samen met zijn collega de verdachte aangehouden. Volgens verklaring van de getuige Maciada was hij samen met de slachtoffers en een andere persoon op het terras aan het praten. Op een gegeven moment kwam de verdachte gewapend met een jachtgeweer uit zijn kamp. Hij vermaande de getuige en de andere persoon om zich te verwijderen. De verdachte heeft toen gericht geschoten op het vrouwelijke slachtoffer, dat zich schuilhield in de badruimte, en daarna op Jose, die hem rekenschap vroeg waarom hij op de vrouw had geschoten. Beide personen raakten gewond en overleden respectievelijk in de badkamer en in de keuken. Uit het onderzoek blijkt dat kort voor dit geval de verdachte naar de winkel was geweest om sigaret te kopen. Het vrouwelijk slachtoffer hield de getuige voor dat de verdachte haar met de dood had bedreigd, daar zij de relatie met hem niet wilde voortzetten. De verdachte had toen patronen gevraagd aan een andere aanwezige. Gelijk daarna hoorden de getuigen dat de verdachte het vuur had geopend op de twee personen en na zijn daad het bos was ingevlucht. Hij werd door de security aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte had twee keren op de vrouw geschoten en een keer op de man. Volgens de verdachte was hij reeds twee jaren werkzaam op de goudconcessie en hij had al 18 dagen een relatie met de vrouw. Hij had de relatie verbroken en dit was naar zijn zeggen niet in dank afgenomen door de vrouw. Zij verspreide daarom onwaarheden over hem en beledigde hem. Zij had onder andere de verdachte uitgemaakt voor een Maranhao, een van de laagste Brazilianen. De vervolging achtte een uitermate koelbloedige, tweevoudige moord wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste tegen de verdachte een straf van 50 jaar met aftrek. Op 1 april komt advocaat Hedley Derby aan het woord. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: