Dodson geen voorstander censuur social media

1Dodson verduidelijk Geen voorstander censuur social media (Copy)Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen blijft erbij dat er meer regelgeving moet komen tegen gebruikers van social media, waaronder Facebook. In het actualiteitenprogramma Rashid Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal (KAAK) verduidelijkte hij echter dat dit niet betekent dat hij voorstander is van het censureren van dit platform. “Ik praat niet over censureren. Daar gaat het helemaal niet om. Ik doe het niet, omdat ik vind dat ik persoonlijk op Facebook besproken word. Ik heb het over het misbruiken ervan en zaken die niet correct zijn. Dat moet beter en scherper geïncorporeerd worden in onze wetgeving, zodat er meer bescherming komt voor de burger”, verduidelijkte de bewindsman. Hij ziet social media als tools, die heel erg krachtig zijn voor de samenleving om geïnformeerd te worden. Facebook valt niet onder opensourcesoftware, waardoor de gebruiker en de Surinaamse overheid de licentie niet hebben om naast gebruiker, ook ontwikkelaar te zijn. Hierdoor is het niet mogelijk de software te bestuderen, aan te passen, te verbeteren, te verspreiden of te verkopen. Er is echter wel bestaande jurisprudentie om op te treden, omdat rechters in het verleden al uitspraak hebben gedaan tegen personen die misbruik hebben gemaakt van social media. “De source (bron) staat niet onder ons beheer, maar de daden die wij plegen wel. Wij als land moeten nader kijken naar hoe wij met elkaar omgaan”, benadrukt Dodson. Hij vindt dat regering en parlement samen moeten kijken naar hoe bestaande regelgeving en jurisprudentie beter geïncorporeerd kunnen worden.
Dodson ook slachtoffer nepprofiel
Dodson deed de gewraakte uitspraken over social media in De Nationale Assemblee op 7 maart na opmerkingen van enkele parlementariërs. Hij stelde dagelijks geconfronteerd te worden met valse aanbiedingen en nepprofielen die mensen oplichten en voor de gek houden. Dodson krijgt personen op kantoor, die hem vragen om de afgesproken lening toe te kennen, omdat ze inmiddels al een overmaking hebben gedaan via een geldovermakingskantoor. Er wordt gebruik gemaakt van nepprofielen van hem, waarbij leningen aan mensen op Facebook worden geboden. Recent zijn ook vicepresident Ashwin Adhin en enkele andere ministers slachtoffer geworden van nepprofielen. Regelgeving moet volgens hem gemaakt worden over het gedrag op onder andere Facebook.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: