Roep over beveiliging politici niet door iedereen gedragen

De overtuiging van Dew Sharman dat de regering en De Nationale Assemblee (DNA) bijzondere aandacht moeten vestigen op de beveiliging van politici, waaronder ook parlementariërs, vindt niet bij iedereen ondersteuning. Sharman, die de uitspraak deed, nadat twee parlementariërs slachtoffer zijn geworden van criminaliteit, heeft collega-parlementariërs Keshopersad Gangaram Panday (NDP) en Edward Belfort niet kunnen overtuigen.
Gangaram Panday zegt in een reactie dat wat de parlementariërs is overkomen erg is, maar dat deze zaken ook voorkomen onder de burgers. “Dat is ook erg”, zegt de volksvertegenwoordiger. “Niet alleen parlementariërs moeten beveiligd worden, maar de gehele gemeenschap moet beveiligd worden”, reageert Gangaram Panday. “Maar moeten politiemannen dan ook niet beveiligd worden?”, werpt Gangaram Panday op. “De politie haalt soms toponderwereldfiguren op, hoe zit het met hun veiligheid of de veiligheid van de ex-politiemannen?”, wil Gangaram Panday weten. Al die ex-politiemannen moeten zich nu tussen de criminelen bewegen, zonder beveiliging.
Gangaram Panday betreurt wat met de collega’s is gebeurd, maar vindt individuele beveiliging een hoge kostenpost. “Hoeveel kost de beveiliging al niet voor de andere topfunctionarissen?” De NDP-volksvertegenwoordiger vindt dat de beveiliging van de functionarissen opnieuw bekeken moet worden. “Moeten mensen echt door 3 beveiligingsambtenaren beveiligd worden?”, vraagt Gangaram Panday zich af. “Waarom moet een minister een voorrijder, een chauffeur en een veiligheidsman in zijn auto hebben?” Gangaram Panday vindt dat deze beveiliging onnodig is. Voor de president, vicepresident, minister van Justitie en Politie en de minister van Defensie begrijpt de volksvertegenwoordiger dat er beveiliging nodig is. “Dat komt omdat deze ambtsdragers met andere taken zijn belast. Maar voor een minister van Binnenlandse Zaken en Arbeid, die zijn normaal.” Ganggaram Panday vindt dat het land veiliger gemaakt moet worden en dat kan door de buurtorganisaties te betrekken, zodat iedereen wordt betrokken, waardoor er betere veiligheidsresultaten worden bereikt.
Parlementariër Edward Belfort stelt dat wanneer 51 parlementariërs beveiligd zouden worden, de burgers van Suriname dat ook zullen verlangen en opeisen. “De politie moet wel worden voorzien van goede uitrusting en voertuigen, zodat zij hun surveillance kunnen oppakken”, zegt Belfort. “Anders krijg je gevolgen als demotivatie en andere vervelende gevolgen.” De Abop-vertegenwoordiger zegt zich niet te willen afzonderen van de gemeenschap. Alle burgers moeten de surveillance van de politie ervaren. “Als dat zo is, dan zijn wij geholpen.” De politie moet in staat zijn om in de wijken regelmatig te kunnen surveilleren. Hierdoor worden criminelen ontmoedigd om activiteiten te ontplooien. De politicus hekelt het feit dat dienstauto’s nog bij ex-politici zijn, terwijl de politie met tekorten kampt. Dit zijn de zaken die volgens de volksvertegenwoordiger aangepakt moeten worden voor meer veiligheid op straat.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: