DNA gastheer parlementair overleg met Aruba, Curaçao en Sint Maarten

1DNA gastheer parlementaire overleg met Aruba1
1DNA gastheer parlementaire overleg met Aruba2De Nationale Assemblée (DNA) is gastheer voor een parlementaire overleg met Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Tijdens het overleg dat gisteren is aangevangen, is het hoofdagendapunt de bespreking van Contactplan. Op 26 maart 2001 en 11 december 2009 is er een protocol van samenwerking getekend tussen de voorzitters van De Nationale Assemblee, de Staten van de Nederlandse Antillen en Staten van Aruba. Vanwege de nieuwe status die landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden nu hebben, is het nodig om opnieuw besprekingen te voeren over de hervatting van de samenwerking. Curaçao en Sint Maarten zijn namelijk verzelfstandigd. Naast het ondertekenen van het concept Contactplan hebben de landen onder andere ook hun interesse getoond voor samenwerking op de gebieden van handel, ecotoerisme en de agrarische sector. Op donderdag 14 februari vindt de ondertekening plaats van het concept Contactplan gevolgd door een persconferentie.
Diverse bezoeken op programma
Gisteren zijn beleefdheidsbezoeken gebracht aan president Desi Bouterse, vicepresident Ashwin Adhin en minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Verder staan ook bezoeken aan diverse bedrijven op programma. De commissie van de DNA bestaat uit assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, Mahinder Jogi, Patrick Kensenhuis, Dinotha Vorswijk, Roché Hopkinson en Raymond Sapoen.
Buitenlandse delegatie
De delegatie van Aruba bestaat uit Juan E. Thijsen (voorzitter van het parlement/ Staten van Aruba) en de leden Rocco G. Tjon, Marisol J. Lopez-Tromp, Ricardo S. Croes, Sueanne S. J. Ras, Louisette J. Christiaans-Yarzagaray, Alfred M. Sneek, Mervin G. Wyatt-Ras, Robert J. Candelaria, Oslin B. Sevinger, Shailiny M. Tromp – Lee en Herman Ch.J. Hek (griffier). De delegatie van Curaçao bestaat uit William Millerson (voorzitter van het parlement) en de leden Jaime Cordoba, Gilmar Pisas, Marilyn Moses, Ana Maria Pauletta, Meindert Rojer, Rennox Calmes en Silvin Cijntje (griffier). De delegatie van Sint Maarten bestaat uit S.A. Wescot-Williams (voorzitter van het parlement), Claude A.H. Peterson (2de vervanger vicevoorzitter), Rolando Brison (lid), Silveria Jacobs (lid) en Ann Groen-Gumbs (wnd. griffier).

%d bloggers liken dit: