Brandstofcompensatie tweede tranche nog geen feit

In de derde week van januari 2019 zou de tweede tranche van de brandstofcompensatie overgemaakt worden voor de particuliere bushouders, echter blijkt het ministerie van Financiën nog niet zover te zijn. Dit meldt John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), aan Dagblad Suriname. Op vrijdag omstreeks 13:00 uur was er nog niets overgemaakt. Het betreft hier het resterend deel van de brandstofcompensatie voor de periode april tot en met juni 2018. Alhoewel de overheid op kwartaalbasis behoort over te maken, blijkt dat dit de laatste tijden niet het geval is. Zo was er bij de recente uitbetaling door PLO op 10 januari 2019 (welke betrekking heeft op het tweede kwartaal van 2018) slechts een budget vrijgemaakt van SRD 4 miljoen, terwijl de overmaking door de overheid normaliter gesteld is op SRD 8 miljoen. Uit die SRD 4 miljoen zijn de bushouders van de 2 grote trajecten PL (Paramaribo-Lelydorp) en PS (Paramaribo-Sunny Point) reeds uitbetaald. Ook de kleinere trajecten worden meegenomen bij die uitbetaling. “De storting van de tweede tranche is nog niet rond.
De betaling die op 10 januari 2019 was gestart, is nog niet afgerond; dat geld zou initieel goed zijn voor de trajecten PL en PS, maar de kleine trajecten kunnen we nog uitbetalen in afwachting op de rest van de brandstofcompensatie”, aldus Mahadewsing. Het is nog niet duidelijk wanneer de bushouders over het restant van de brandstofcompensatie kunnen beschikken. Na het voltooien van deze uitbetaling, is er sprake van een achterstand van 6 maanden.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: