Derde Twinningfaciliteit gepresenteerd

Derde Twinningfaciliteit gepresenteerdDe Nederlandse ambassade organiseerde afgelopen dinsdag de eerste persbijeenkomst voor de derde Twinningfaciliteit waarbij journalisten kennis konden maken met de uitvoerders van de projecten, in de sector Onderwijs en Opleiding die vanaf 2019 zullen worden uitgevoerd. Tijdelijk Zaakgelastigde, Jaap Frederiks, opende middels een welkomstwoord. Frederiks zei dat het Twinningsproject een financiëringsinstrument is dat alleen voor Suriname bestaat. “Omdat Suriname als land voor Nederland zo bijzonder is” zei Frederiks, die verder aangaf dat vanwege de verbondenheid tussen beide landen de Nederlandse overheid graag investeert middels deze Twinningfaciliteit. Hierna informeerden de uitvoerders de aanwezigen over de inhoud en doelstelling van hun projecten.
Tussen 2008 en 2018 zijn er in totaal 784 aanvragen ingediend voor een bedrag van 106 miljoen Euro. Hiervan zijn 176 projecten goedgekeurd voor een bedrag van 21.5 miljoen Euro.
De zeven projecten die werden gepresenteerd door de uitvoerders in Suriname waren: ‘Opstart MBO hotelschool’ met Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) , ‘Blended Learning in mulo Natuurkundelessen in Suriname’ door Instituut Opleiding leraren (IOL), ‘Docentprofessionalisering Research’ in samenwerking met de Anton de Kom Universiteit van Suriname, ‘Kan niet bestaat niet –De implementatie van de Feuerstein methode in Suriname’ door Stichting Claudia Hartmann Institute, ‘Spelen met Democratie’ van Stichting Projekta, ‘Vervolgproject school en expertise centrum Speciaal onderwijs Commewijne’ door Stichting RHIZA SURINAME en tot slot ‘School voor Jong Talent Suriname’ van Stichting Kathedrale Koorschool Suriname (KKS).
RB

error: Kopiëren mag niet!