India contribueert US$ 1 miljoen in Caricom Ontwikkelingsfonds

2India contribueert US$ 1 miljoen in CDF.1India heeft zich aangesloten bij het Caricom Ontwikkelingsfonds (CDF) als een internationale ontwikkelingspartner met een contributie van US$ 1 miljoen. India heeft een bijzondere band met Caricom vanwege de Zuid-Zuid samenwerking en vanwege de historie. India en de de meeste Caricom-lidstaten, met uitzondering van Suriname, zijn leden van de Common Wealth, G-77 en NAM en hebben een historie van ondersteuning naar elkaar toe.
India ondersteunt de Caricom agenda door samen te werken via culturele uitwisseling, trainingen, duurzame ontwikkeling, klimaatverandering en financiële ontwikkeling door technische assistentie te bieden. Teneinde de samenwerking verder te verdiepen, heeft de Indiase overheid besloten te contribueren in CDF.
De overeenkomst met CDF werd in Suriname ondertekend tussen de ambassadeur van India in Suriname, Mahender Singh Kanyal, en de CDF-vertegenwoordiger Rodinald Soomer. Iris Sandel, directeur bij Financiën, en Caricom-ambassadrice Chantal Elsenhout waren aanwezig bij de ondertekeningsceremonie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: