Eigenaar beschuldigt ex-vrouw van brandstichting

De benadeelde c.q. bewoner van een pand zegt dat zijn ex-vrouw het pand in brand heeft gestoken. Volgens hem was hij ten tijde van de brand niet thuis. Kort voor de brand belde zijn ex-vrouw hem op en deelde hem mee dat zij het huis in brand heeft gestoken. Toen de bewoner naar huis reed, bleek dat zijn woning inderdaad in brand stond. Hij schakelde de brandweer en de politie in. De sterke arm is bezig met het onderzoek. De politie kreeg rond 01.30 uur een melding van een brand aan de Eldoradolaan, een zijstraat van de Wilhelminastraat. Ter plaatse aangekomen werd een hoogbouwwoning aangetroffen van beton en hout. De bovenwoning is compleet afgebrand. In verband met het onderzoek heeft Dagblad Suriname gesproken met brandweervoorlichter Harvey Laing. Hij zegt dat de alarmcentrale omstreeks 00.38 uur een melding kreeg van een woningbrand. Ter plaatse trof de brandweer een hoogbouwwoning aan die in lichterlaaie stond. Het betreft in deze een woning met een oppervlakte van 9 bij 15 meters. Ten tijde van de brand was niemand aanwezig. Volgens Laing was het huis wel aangesloten op het elektriciteitsnet, maar het was niet tegen brand verzekerd. De brandweer heeft een gascilinder van 28 lbs verwijderd uit het pand. Laing zegt dat het pand bewoond werd door vier personen. Twee gezinnen vertoefden op de bovenverdieping. De begane grond was onbewoond en achter het pand was ook een leegstaande opslagplaats. Ook heeft de brandweer twee honden die op het terrein waren, verwijderd. De politie van Geyersvlijt is bezig de oorzaak van deze brand te onderzoeken. Het onderzoek duurt voort. Voor dit jaar is dit de vierde woningbrand.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: