Bewoners Dijkveld willen aanpak ontwateringswegen

De bewoners van Dijkveld en omgeving zijn het klagen zat. Elk jaar wanneer de grote of kleine regentijd aanbreekt, zitten de erven onder water. “Je doet je beklag bij de rr-leden, BO-kantoor of commissariaat, maar je ziet niets gebeuren”, zegt Denise, die al 40 jaar in deze dichtbevolkte wijk woont. Bij de minste en geringste regen zit alles onder water. “Dat kan toch niet. Er is een ontwateringsplan voor Dijkveld. Maar als alle afvoerwegen dichtgeslibd en volbegroeid met onkruid zijn, hoe verwacht je dat het water wegstroomt. En dat probleem kan deze regering niet oplossen”, zegt ze.
“De situatie is heel erg. Het water in de trens hier voorin stroomt niet weg. Alle rioleringen van mensen komen hier terecht en het water blijft hangen. Je krijgt een enorme stank. Als het meer regent, komt de troep op ons erf’, zegt Sanjay, bewoner van de Shantiweg, een zijstraat van de Rathaweg te Kanhaiproject. “Ze moeten gewoon een duiker plaatsen over de Rathaweg, zodat het water verder kan stromen naar de afvoerkanalen. Maar dit simpel ding gebeurt al jaren niet”, zegt hij. Aan de overkant van de Shantiweg is de Soegriemweg. Hierachter loopt een afvoerkanaal welke al jaren niet is opgehaald. Een straat verder is de Anandweg, die verkeert al jaren in een deplorabele staat. “Onze weg lijkt op het binnenland met bergen en dalen. Nooit is ons weg goed”, zegt de student Penny.
“Hier op Dijkveld willen we niets van de regering, behalve dat ze onze wegen goed onderhouden. We willen geen geasfalteerde weg. Als ze de trenzen en afvoerwegen op tijd ophalen en de straat maandelijks egaliseren, zijn we een heel tevreden mens”, zegt Maikel van de Boschreitzweg. “Mijn ouders wonen aan de Sarkiweg, die straat is één van de slechtste van het land. Waarom doet de regering niets voor ons”, vraagt hij zich af. “Nu gaan ze zeggen dat het regentijd is, we kunnen niets doen. Maar in de droge tijd konden jullie toch voorzien en deze werkzaamheden uitvoeren”, zegt Maikel geïrriteerd.
De bewoners vinden het erg dat ze braaf belasting betalen, maar dat er geen tegenprestatie van de regering komt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!