‘Twk ambtenaren werkt averechts’

De onderwijsgevenden die in december 2018 hun herwaardering met terugwerkende kracht (twk) hebben ontvangen, voelen zich beetgenomen. Dit meldt de onderwijskundige, Soenderpersad Hanoeman, aan Dagblad Suriname. ‘De leraren werden via de onderwijsbonden in kennis gesteld over de uitbetaling van de twk vanaf januari 2018. Hieraan is er ook invulling gegeven, echter zijn de leraren voor onaangename verrassingen komen te staan. Doordat de twk in één keer is afgerekend en het brutosalaris daardoor van de maand aanzienlijk is toegenomen, is de hoogte van de inhouding voor de belasting een schrik voor velen. Het in één keer uitbetalen van de twk is voordelig voor de overheid, maar het heeft nare gevolgen voor de ambtenaren. Hoe hoger je salaris, hoe meer belasting je moet afdragen. De vakbonden moeten ervoor pleiten dat de twk maandelijks of per kwartaal wordt uitbetaald in plaats van in één keer.’ Naar zeggen van Hanoeman kan op deze manier ook niet geverifieerd worden of de twk volledig is voldaan door de autoriteiten, daar de specificatie niet op de loonslip is aangegeven.
KSR

error: Kopiëren mag niet!