Su Aid doorbreekt miljoengrens

1Su Aid doorbreekt 1 mil (Copy)Giwani Zeggen, voorzitter van Su Aid, gaf vrijdag in Dream Café de tussenstand van de inzamelingsactie die nu voor de vijfde keer is georganiseerd. De tussenstand heeft de organisatoren verrast gezien de hoogte van het opgehaald bedrag dit jaar. De magische miljoengrens is niet alleen bereikt, maar wordt zeker nog overschreden, omdat andere donaties via bankoverschrijvingen nog meegerekend moeten worden. “Ook hebben de mensen nog cheques ingeleverd die nog niet in de tussencalculatie zijn verwerkt”, zegt Zeggen. In januari wordt het eindbedrag bekendgemaakt.
Staatsolie geeft SRD 470.000
Su Aid is gegroeid, het vorige record was SRD 325.000. Door nu boven 1 miljoen te noteren kan worden vastgesteld dat de groei substantieel is. Zeggen is echter ook realistisch, ondanks de blijdschap, is de voorzitter duidelijk in zijn bewoordingen wanneer hij stelt dat er geen sprake zou zijn van een mijlpaal van een miljoen als Staatolie de geldinzamelingsactie niet met SRD 470.000 had aangevuld. Over de donaties die personen en bedrijven hebben gedaan is hij ook helder. “Elke donatie wordt gewaardeerd, dus of men 1 cent of 1000 cent doneert, ook die 1 cent telt”, zegt de blije voorzitter van Su Aid.
Bij de bepaling welke organisatie na een inzamelingsactie in aanmerking komt voor de gelden wordt gelet op duurzaamheid. “Pakketten zijn ook nodig, maar wij willen als organisatie, de duurzaamheid van de projecten na twee of drie jaar nog kunnen zien”, laat Zeggen weten. “Mensen zien ons in december, maar in maart beginnen we al met de voorbereidingen om een inzamelingsactie te houden.” Van alle projecten waaruit de organisatie kon kiezen is na persoonlijke oriëntatiebezoeken de keuze op Stichting voor het Kind gevallen. “Bisschop Karel Choennie is voorzitter van de Stichting voor het Kind en voor de bestuursleden van Su Aid is dat een baken van vertrouwen”, licht Zeggen toe. “De Stichting voor het Kind kwam in 2016 niet positief in de media, vanwege gebrek aan transparantie, maar met het nieuwe bestuur wil Su Aid zaken doen.” De Su Aid voorzitter benadrukt dat nu het werk begint, omdat de invulling van de gelden nauwkeurig en nauwgezet moet plaatsvinden. Offertes voor openbare aanbestedingen zijn een voorbeeld in dit traject. De werkzaamheden moeten volgend jaar beginnen om de doorstart voor de Stichting voor het Kind te maken.
RB

error: Kopiëren mag niet!