Jogi: ‘Gevecht Tyrone Spong om publiek voor NDP te brainwashen’

Tyrone Spong vecht op 21 december tijdens ‘The King Returns to his Jungle’ in de Anthony Nesty Sporthal tegen de 25-jarige Ytalo Perea, een zwaargewichtkampioen uit Ecuador. VHP-parlementariër Mahinder Jogi ziet dit evenement als een brainwashtechniek van de regerende Nationale Democratische Partij (NDP) om het gevoel van stemgerechtigden te beïnvloeden. “Het brengt ons naar de oudheid waar brood en spelen centraal stonden bij koningen en andere heersers. Dat is precies hetzelfde wat Desi Bouterse doet. Hij probeert daarmee het publiek te imponeren, beïnvloeden en uiteindelijk aan zijn zijde te krijgen. De mensen zullen voor enkele minuten uit hun zorgen worden gehaald. Het publiek zal dan zeggen: ‘wiens unu no njang, ma luku sang a mang tjar gi unu’. ‘Ey Desi bun yere’. Om de armoede, die hij zelf heeft gecreëerd, enigszins te pareren, probeert de president allerlei toestanden naar Suriname te halen, geld te verspillen en hiermee het volk zoet te houden. Het is jammer dat hij niet ervoor kiest om een duurzame oplossing te brengen en hiermee de noden van de samenleving te verlichten.”, zegt Jogi aan Dagblad Suriname.
750.000 US dollar aan bokswedstrijd is verspilling
750.000 US dollar besteden aan zo een bokswedstrijd is verspilling van geld. Daar blijken de president en diens partijgenoot Ramon Abrahams volgens Jogi kampioen in te zijn. De organisatie van het sportgala is in handen van Purple Promotion met Ramon Abrahams als president en Vernon Oostwijk als CEO. De VHP’er vergelijkt dit geval ook met de enorme bedragen die in het afgelopen jaar door de regering zijn uitgegeven bij de bezoeken van de president van India, Ram Nath Kovind, en de koning van de Ashanti uit Ghana, Otumfuo Osei Tutu-II. Deze torenhoge bedragen konden volgens de parlementariër aan iets beter worden besteed. “De regering concentreert zich niet aan het oplossen van problemen, maar creëert juist problemen”, aldus de VHP’er.
Geen enkel reden voor hoerastemming
De VHP’er voert aan dat aan het einde van het evenement het nog steeds een vaststaand feit zal zijn dat het helemaal niet goed gaat in Suriname. “Als we een evaluatie maken van 2018 is een ding duidelijk: de rode draad is dat het volk hard pienaart in Suriname. Dat was ook zo in 2015, 2016 en 2017. Toen hebben wij ook telkens van de minister van Financiën gehoord dat ‘het ergste voorbij is’. De realiteit is dat veel mensen niet in staat zijn om dagelijks brood op tafel te leggen, terwijl veel ondernemingen over de kop zijn gegaan. Werkgelegenheid is nog steeds in het geding, deviezeninkomsten van de Staat blijven afnemen, de uitgaven van de overheid blijft toenemen, productiviteit is niet waarneembaar. Dat zijn de harde realiteiten die wij hebben gezien in 2018. Een boksevenement in Suriname gaat deze zaken echt niet oplossen. Er is geen enkele reden voor een hoerastemming”, aldus de politicus.
FR

error: Kopiëren mag niet!