Hoofdbeleidsadviseur Biza opzij gezet vanwege preek dankdienst PL

In de hoedanigheid van voorganger een korte preek houden en daarbij opmerken dat ‘gedurende de 20 jaren de PL verschillende gezichten is tegengekomen, waaronder het gezicht van verraad’, zijn een ambtenaar duur komen te staan. De dag volgende op zijn preek moest hij aanhoren dat hij vanaf maandag, vandaag dus, niet meer aan het werk hoefde te komen.
“Deze vorm van rancune is toegepast bij de hoofdbeleidsadviseur Algemene Zaken op het ministerie van Binnenlandse Zaken, Nazier Eskak. Afgelopen woensdagavond was Eskak ook aanwezig in het partijcentrum van de Pertjajah Luhur, waar er een dankdienst is gehouden in verband met het 20-jarig bestaan van de PL. Eskak, die een voorganger is, hield ook een korte preek. Hierbij heeft gezegd dat ‘gedurende de 20 jaren de PL verschillende gezichten is tegengekomen, waaronder het gezicht van verraad’. Nietsvermoedend gaat Eskak na afloop van de dankdienst naar huis om de volgende dag, donderdag naar het werk te gaan. Op deze dag werd hij door de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim, ontboden. De bewindsman deelde hem mee dat hij de volgende dag, vrijdag, zijn kantoor moest ontruimen en vanaf maandag, niet naar het werk moest komen. Eskak, “die altijd in harmonie met de Biza-minister heeft gewerkt”, stond perplex. Noersalim deed wel uit de doeken dat “het een vonnis is dat hij moet uitvoeren”, doelende op de ontheffing van Nazier. 
Partijvoorzitter van de PL, Paul Somohardjo, reageert heel verbaasd op het gebeuren. Hij legt vooral de nadruk erop dat het in deze kwestie puur om rancune gaat. Somohardjo houdt zijn hart vast “welke rancunes er nog zullen volgen gedurende de resterende 15 maanden naar de verkiezingen toe, die in 2020 gehouden gaan worden”. Dat Noersalim heeft aangegeven dat hij een vonnis moet uitvoeren, doet Somohardjo geloven dat zijn oud PL-lid, dat is overgelopen en een eigen politieke partij heeft opgericht, het brein moet zijn geweest van deze ontheffing. Somohardjo zegt dat Eskak niet eens op een politiek podium zijn preek heeft gehouden. Het betrof een dankdienst met enkele genodigden. ‘Sapoen is al gefrustreerd. Dat Eskak heeft aangegeven dat de PL verschillende gezichten is tegengekomen, ook het gezicht van verraad, is niet in goede aarde gevallen bij Sapoen.’
Somohardjo verklapt dat Sapoen niet meer in tel is. Informatie heeft hem bereikt dat Sapoen door de grote menigte die hij zag op de feestvergadering van PL en de toespraak van Bronto Somohardjo helemaal uit zijn doen is geraakt. ‘Die trap is zwaar aangekomen.’  Somohardjo wijst erop ‘dat al deze rancuneuze handelingen, waarbij goed kader thuis worden geparkeerd, het land heel veel geld kost’. De PL-topman wijst er ook op dat Eskak in de afgelopen jaren gedurende de massameetings altijd het openingsgebed heeft gedaan, voorafgaand aan de verschillende toespraken.
Asha Bhagwat-Gajadien

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: