Greentech Bootcamp succesvol afgesloten

1green tech succesvol1 - CopyDe directeur van Guguplex Technologies Suriname, Orlando Olmberg, kijkt tevreden terug op de driedaagse Greentech Bootcamp, welke afgelopen zaterdag werd afgesloten. Uit zeven teams won het team Suriname Heritage Education NV, onder leiding van Clyde Ford. Het team bedacht een manier om ecotoerisme te verbinden aan een winstgevende onderneming door toeristen mee te nemen naar het binnenland voor het planten van een boom.
“Ondernemers met een groene gedachte, die kunnen helpen met een idee tegen de negatieve effecten van climate change, krijgen de gelegenheid om hun idee naar voren te brengen”, zei Olmberg eerder aan Dagblad Suriname. Het team Suriname Heritage Education is als winnaar uit de bus gekomen, omdat zij de balans hadden tussen de drie waarden waarop is gelet. Die waren people, planet en profit. “Door de toerist een fee te laten betalen, wordt deze gebracht naar een locatie in het binnenland om een boom te kunnen planten”, licht Olmberg toe.
Het panel bestond uit Danny Lachman, directeur van het Institute for Graduate Studies (IGRS), de directeur van de Women in Busness, Marion Stekkel, en Edwart Lee van United Business.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: