Schooltransport niet gegarandeeerd

Ambikapersad Kalloe van de Organisatie van Bus & Boothouders in Suriname (OBS) liet dinsdag weten dat het schoolvervoer voor donderdag niet gegarandeerd is. Het transport van scholieren en leerkrachten dreigt hiermee op losse schroeven komen te staan. Voor de ontevreden eigenaren van bussen en boten is de maat vol. Hun vergoedingen zijn nog steeds niet uitbetaald. “We moeten vanaf mei 2016 met terugwerkende kracht worden uitbetaald, maar dat is nog steeds niet gebeurd”, zegt Kalloe.
Volgens de berekening van Kalloe moet maandelijks 3 miljoen worden overgemaakt voor de bus- en boothouders. Voor de maand oktober is er nog niets ontvangen. “Het gaat om meer dan negenhonderd trajecten, waarvoor wij diensten leveren en niet worden betaald.” Hierdoor zijn honderden gezinnen niet verzekerd van inkomsten. “De rek is er helemaal uit”, zegt Kalloe geïrriteerd. “De afspraken worden niet nageleefd, want we zijn na het eerste gesprek met de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie niet meer uitgenodigd voor het vervolggesprek. De OBS levert met 400 bussen en 100 boten aan vrijwel de hele gemeenschap diensten door dagelijks personen van en naar school c.q. werk te vervoeeren. “Dat we dan zo lang op ons geld moeten wachten, is onbehoorlijk”, zegt Kalloe.
Kalloe kan niet garanderen als donderdag het schoolvervoer lam ligt, maar er zijn bewegingen. “Vanwege de examenperiode hebben wij ons het afgelopen schooljaar ingehouden. De OBS wil een oplossing tot en met januari 2019”, verduidelijkt Kalloe.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: