Onderhandelingen BvL/ALS en minister Ferrier in volle gang

De onderhandelingen tussen de Onderwijsminister Lilian Ferrier en het bestuur van de Bond van Leraren (BvL) alsook Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) zijn in volle gang. Wat exact uit de bus is gekomen, is nog niet duidelijk. Wel hebben betrokkenen kenbaar gemaakt dat het gesprek de positieve kant opgaat. De abrupte transformatie van de lerarenopleiding IOL (Instituut voor de Opleiding van Leraren) naar een universitair niveau heeft initieel in de periode van 6 tot en met 23 juli 2018 veel commotie veroorzaakt onder vooral de docenten en dit resulteerde in een werkneerlegging. De rust is sinds 24 juli teruggekeerd. De studenten zijn drukdoende zich voor te bereiden op de reguliere tentamens die volgende week starten. Er wordt nu al gesuggereerd dat de inhaal van de gemiste tentamens van bepaalde vakken pas in oktober 2018 zal plaatsvinden.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: