Getrouw wil vuurwapenmisbruik in relationele sfeer voorkomen

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie is bezorgd over de gevallen waarbij leden van gewapende machten en wapendragers bij de geringste problemen met hun partner, ertoe overgaan om deze op koelbloedige wijze met hun dienstwapen neer te knallen. De 35-jarige Irsa Nasir is op woensdag 6 juni koelbloedig doodgeschoten door haar man, de BBS’er Miguel Kemble, terwijl ze achter de kassa zat bij servicestation Rock Oil aan de Magentakanaalweg. Voorafgaand hieraan had hij een woordenwisseling met zijn vrouw gehad over bepaalde zaken die zij in orde moest maken. De twee waren met elkaar getrouwd, maar zij waren bezig met een echtscheidingsprocedure. Het gedrag van de BBS’er heeft tot veel kritiek geleid op social media geleidt. De bewindsman voerde aan dat dit geval momenteel een heet hangijzer is. Gisteren heeft hij nog met verschillende actoren hierover vergaderd en de bedoeling is dat het gedrag van politieagenten zal worden aangescherpt op dit vlak om dit soort zaken te voorkomen. Naast het opvangen en begeleiden van agenten, zal ook betere begeleiding komen voor slachtoffers van dit soort handelingen. “Het recent geval is niet goed te spreken, maar het heeft mijn aandacht. Ik maak mij sterk daarvoor”, aldus de minister.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: