Getrouw: ‘Wij willen huizen zonder dievenijzer’

Met de uitspraak ‘het korps moet weer het korps worden zoals wat ik ken voor 2010’, heeft Justitieminister Stuart Getrouw op geen enkel wijze een sneer willen geven aan zijn voorgangers Martin Misiedjan, Edward Belfort, Jennifer Silos, Eugene van der San en Ferdinand Welzijn die vanaf 2010 het bewind hebben gevoerd op het ministerie van Justitie en Politie. Getrouw zei gisteren op een persconferentie dat hij vanaf 1988 tot en met 31 augustus 2010 binnen het Korps Politie Suriname (KPS) heeft gediend en een heel andere situatie heeft meegemaakt, dan de ervaring die hij vanaf 2010 tot heden als burger heeft kunnen opdoen. Zijn streven is om nu binnen de twee jaren ernaar toe te werken om één van de beloftes van president Desi Bouterse waar te maken. Het staatshoofd zei in 2011 dat ‘de tijd dat mensen weer zonder dievenijzer op hun balkon kunnen zitten, zal terugkeren’. Getrouw wil samen met de burgerij ernaar werken om deze belofte te realiseren. ‘Er is aangegeven in 2011 dat er gestreefd zal worden naar een superveilige Suriname. Wij willen ernaar toe werken. Er is aangegeven dat ramen van huizen ontdaan zullen worden van traliewerk. Als je dat in je mind heb, dan kan het niet verkeerd gaan”, aldus de minister.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: