Minister Tsang: “Mijn wens is om Bollywood naar Suriname te halen”

Stephen Tsang, minister van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T), beschouwt de toeristische exploitatie als een manier om een sterke economische boost te realiseren voor Suriname. Dit deelde hij mee tijdens de launch van de Suriname India Chamber of Commerce and Industry (SICCI) ter versterking van de zakelijke relaties tussen Suriname en India. Tsang merkt op dat cultuur en natuur twee belangrijke pilaren vormen die onvoldoende benut worden voor de ontwikkeling van Suriname. “Ongerepte natuur hebben we in overvloed. Daarom zijn er reeds plannen en initiatieven die we willen invoeren. Voor wat betreft cultuur, merken we dat we in Suriname heel veel jong talent hebben”, liet de minister weten. Zang, dans en muziek zijn namelijk elementen waaraan de jeugd grote belangstelling hecht. Naar aanleiding hiervan ziet de minister potentie om de entertainmentindustrie in Suriname te stimuleren. “Voor de bevordering van toerisme wil ik onder andere meer optredens stimuleren.” Tsang ziet heil in een Surinaamse musical. Aangezien India zeer stabiel is in de media- en entertainmentindustrie, kunst en cultuur, en ICT is de minister van oordeel dat er hieruit veel lering getrokken kan worden. “Mijn wens is om Bollywood naar Suriname te halen. Ik zou graag een film willen zien van Shah Rukh Khan in de jungles van Suriname”, gaf de enthousiaste minister te kennen. Hij beseft echter wel dat dergelijke dromen moeilijk te verwezenlijken zijn. “Onze jeugd heeft veel talent, maar we missen de koers om ze de mogelijkheden en kansen te bieden. Ik hoop dat de Chamber en Indiase ambassade ons hierin ondersteunen. Misschien is het erg hoog gegrepen, maar ik ben van mening als we het samen willen, wij het ook samen kunnen”, aldus de minister.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: