Neus: “Wij maken het tot onze missie om het geld terug te halen”

2Neus “Wij maken het tot onze missie om het geld terug te halen”Maisha Neus heeft onlangs op de eerste publiekelijke bijeenkomst van de politieke beweging STREI! aandacht besteed aan de financiële producties van het ministerie van Financiën met betrekking tot ‘winstbelasting’. Volgens de gepresenteerde cijfers zou het ministerie jaarlijks anders gerapporteerd hebben dan wat de lokale bedrijven overdragen aan winstbelasting. “Liegt de minister of liegen de ondernemingen? Wij zuigen dit niet uit onze duim. Wij gebruiken hun eigen bronnen”, zei Neus. Zij is ervan overtuigd dat de overheid sjoemelt met de cijfers. Daarnaast merkte zij op dat de regering tussen 2011 en 2016 uit het buitenland bijkans US$ 3 miljard aan diensten zou hebben geïmporteerd. “Als dat waar was, want ik weet niet als het waar is, zou ik naar mijn inzien, in Dubai moeten wonen. US$ 3 miljard is nu bijkans SRD 22 miljard. Waar is het geld? Wij geloven niet dat deze diensten zijn geïmporteerd. Wij geloven dat dit een methodiek is van de overheid om gelden weg te sluizen naar het buitenland. US$ 3 miljard in 5 jaar? Wij maken het tot onze missie om het geld terug te halen”, aldus Neus op de eerste communicatiedag van de op te richten politieke partij.
De vraag werd gesteld door journalisten hoe het geld zal worden teruggehaald. Er werd benadrukt dat de organisatie hiervoor deskundigen in huis heeft. Neus nam het woord Kaalplukwet in de mond. Gulshan Alibux die de ondervoorzitter wordt van de partij, adviseerde malafide politici om op hun hoede te zijn. “Alle politici die zich over de ruggen van Surinamers hebben verrijkt, die dit land naar chaos hebben gebracht en schuilen achter drogredenen om hun onkunde te verbergen, wij komen voor jou. Noteer mijn woorden. Dat geld gaan wij terug halen”, zei Alibux. Aan alle Surinamers vroeg hij om STREI! aan een hoger standaard te houden dan die van de politici die er nu zijn, “want dat niveau is een belediging voor ons allemaal”.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!