“Ik schreeuwde: ‘rover, rover!’ ”

De benadeelde Xiomara blijft erbij dat Mitchel R. degene is die haar van haar gouden halsketting heeft beroofd. Het strafbaar feit speelde zich volgens de benadeelde op 18 oktober 2017 af in de omgeving van de Zinniastraat en de Bodegravenlaan. Volgens de getuige bevond zij zich samen met een collega in een restaurant om eten te bestellen, toen zij vriendelijk door de verdachte werden benaderd, die kennis met haar wilde maken. Toen zij later met haar eten vertrok, werd zij opeens aan de achterkant van haar nek gegrepen. Tot haar schrik was het Mitchel. “Ik schreeuwde: ‘rover, rover!’, maar niemand kwam mij helpen”, zei Xiomara aan kantonrechter Rewita Chatterpal.
Volgens de benadeelde trok Mitchel haar halsketting, waardoor die in twee delen brak en rende hij weg met het deel in zijn hand. Aangezien de verdachte zijn bromfiets niet kon opstarten, rende hij met de brommer en de ketting weg. Zij zette gelijk een achtervolging in, waarna zij later met behulp van een verpleegster Mitchel kon aanhouden. De ketting werd teruggevonden in zijn broekzak. De verdachte ontkent dat hij Xiomara beroofd heeft, maar dat hij haar slechts heeft omhelsd. Dit deed hij, omdat hij dacht dat zij op Nadia, een oude schoolvriendin, leek. De benadeelde zei de verdachte nooit eerder te hebben gekend. Deze zaak wordt op 17 april verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!