Hooghart: “Er zijn geen spookambtenaren!”

“Welke ambtenaar spookt? Er zijn geen spookambtenaren!”, vindt NDP-parlementariër Ronald Hooghart. De politicus zei maandag tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA) dat het probleem van spookambtenaren en dubbele salarissen binnen de overheid een politiek cultuur is die het land geërfd heeft. “Daar moeten wij van afkomen en dan stopt het.” Volgens Hooghart zitten er artsen in het parlement die maandelijks minimaal SRD 50.000 verdienen, maar braaf elke maand ook hun DNA-schadeloosstelling ontvangen. Hij vraagt zich af waarom dan het leven van ‘de kleine ambtenaar’ moeilijk wordt gemaakt wanneer die een dubbel salaris toucheert. “Wang pikin SRD 5.000 nanga wang pikin SRD 12.000”, aldus de politicus. Volgens de politicus, die in het dagelijks leven ook voorzitter is van de ambtenarenorganisatie CLO, heeft ook Fiso alleen maar voordeel gebracht voor grootverdieners, waaronder politici. Deze zaak moet ook beter worden bekeken. Hooghart vindt vooral dat er een goede definitie gevormd moet worden voor ambtenaren, die niet aan het werk verschijnen, maar wel hun salaris ontvangen.
FR

error: Kopiëren mag niet!