Wel brandstof voor echtgenoot ex-minister, maar niet voor politie

1Wel brandstof voor echtgenoot ex-minister, maar niet voor politieParlementariërs ergeren zich eraan dat de politie haast elke maand te kampen heeft met een tekort aan brandstof. Ook de kwestie van de stijgende prijs van brandstof bij de bezinepomp werd aan de kaak gesteld tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA) maandag. Abop- parlementariër Edward Belfort voerde aan dat de echtgenoot van een gewezen minister op 24 januari 2018 op het politieterrein te Geyersvlijt met zijn crème gelakte Toyota Fortuner PC 57-12 is gaan tanken. In eerste instantie weigerde de pompbediende de wagen bij te vullen, maar door tussenkomst van de waarnemend korpschef mocht dat achteraf wel. “Die meneer maakte telefonisch contact met de korpschef, waardoor hij vol mocht gaan tanken. Hierna kwamen prowagens van twee stations om daar te tanken, maar er was geen brandstof meer”, benadrukte Belfort. De gewezen Justitieminister wil van waarnemend Justitieminister Ferdinand Welzijn weten waarom dit voertuig, dat overigens toebehoort aan het ministerie, nog steeds niet is ingetrokken. Tegenover Dagblad Suriname verduidelijkt de Abop’er dat het gaat om de echtgenoot van Jennifer van Dijk-Silos.
Politie heeft al enkele dagen geen brandstof
De politie kampt in sommige ressorten al enkele dagen met een brandstoftekort voor dienstvoertuigen. “Het is zeer ernstig, onacceptabel en onverantwoord. Zeker de afgelopen dagen is een aantal gevallen geweest van beroving. Er is een geval geweest zondagavond te Santo Dorp waar burgers hebben moeten optreden. De politie is gebeld, maar die zei dat er geen brandstof was”, zei VHP-parlementariër Krishna Mathoera. Volgens de politica heeft dezelfde roversbende te Santo Dorp wel op een andere locatie kunnen toeslaan. “Het is zeer ernstig dat terwijl de regering bezuinigt op brandstof voor de politie, zij wel toestaat dat anderen kennelijk wel kunnen tanken. Het is zeer ernstig dat wanneer burgers worden overvallen, de politie zegt dat er geen brandstof is.” Zij eiste onmiddellijk optreden van waarnemend Justitie en Politie-minister Ferdinand Welzijn.
Politieambtenaren kunnen eigen vervoer inzetten
Keshopersad Ganmgaran Panday (NDP) deed een beroep op de politieambtenaren om bij een tekort aan brandstof hun eigen voertuigen in te zetten bij diefstalmeldingen. “Wij moeten voorkomen dat er doden vallen”, stelde de politicus die ook pleitte voor een algehele herwaardering voor deze groep ambtenaren. Volgens de NDP’er is de politie onderbetaald.
Benzineprijs van SRD 4 zou niet te dragen zijn
Patricia Etnel (NPS) voerde het parlement terug naar de uitspraak van president Desi Bouterse toen die aangaf dat een benzineprijs van SRD 4 niet te dragen zou zijn door het volk. De government take is volgens haar en de rest van de oppositie moordend. “Vandaag gaat de prijs richting de SRD 8. Leeft de president wel in het land?”, stelde Etnel. Volgens de politica neemt de armoede door de hoge prijzen in de winkels hierdoor ergere vormen aan.
Government take brandstof nodig voor broodnodige zaken
De NDP-fractieleider Andre Misiekaba vindt het innen van government take op elke liter brandstof, nog steeds een terechte stap. Dit geld is volgens hem hard nodig om broodnodige zaken te kunnen financieren. Hij doelde hiermee op zijn voorstel om meer ontwikkelingskansen voor mensen met beperkingen te realiseren.
President bang voor Belfort?
Belfort opende zoals voorheen wederom een zware aanval op het beleid dat president Desi Bouterse en zijn regering in de afgelopen periode hebben gevoerd. Volgens de Abop’er is het staatshoofd kennelijk uit vrees na zijn tirade op 7 november 2017, niet in het parlement verschenen. Dit, terwijl hij wel gaat pronken, dansen en feesten in Coronie. “De wereld heeft gezien hoe deze president in elkaar zit. Hij rent weg voor de waarheid, maar ik weet dat hij ergens naar mij luistert”, stelde Belfort. Volgens de politicus wordt het land zowel nationaal als internationaal te schande gezet. Hij doelde hiermee op het probleem met betaling voor geleverde diensten en het feit dat Suriname al twee jaren geen contributie bij de Verenigde Naties heeft betaald. Het volk wordt volgens hem steeds gebruikt als lokaas. “Vandaar de 26 NDP-zetels nu in het parlement.” Belfort kreeg ondersteuning van fractiegenoot Marinus Bee, die zich afvraagt of het land nog geleid wordt door een president. “Als de president bang is voor het lid Belfort, dan doe ik een beroep op Belfort om hem op een andere manier te bejegenen”, aldus Bee.
FR

error: Kopiëren mag niet!