Jogi over beschieting politiecommissaris: “Geen respect meer voor autoriteiten”

Het feit dat een vluchtende rover gisteren het vuur geopend heeft op de commissaris van politie Alimoedien Nasrullah, betekent volgens VHP-parlementariër Mahinder Jogi dat hiermee het angstgevoel in de samenleving zal toenemen. “Het is een heel groot probleem wanneer mensen in dit land overgaan tot het schieten op een hoofdofficier van politie. Dat betekent dat de samenleving zodanig is vervallen en verpauperd, dat men geen respect meer heeft voor autoriteiten in dit land. A situatie no bung. Wo dede ini a kondre!”, zegt Jogi aan Dagblad Suriname. De politicus voert aan dat criminelen heel goed weten dat de politie heel slecht uitgerust is. “De politie heeft geen brandstof om uit te rukken en kampt met allerlei andere tekorten voor wat attributen betreft. Dat weten alle burgers, ook de criminelen, in het land. Deze criminelen maken dan misbruik van de situatie. Het slechte beleid van de regering zorgt ervoor dat gezag erodeert in het land.” De VHP’er vindt het vooral kwalijk dat maandag haast alle leden van de oppositie naar meer uitleg over het brandstoftekort hebben gevraagd, maar de regering daartoe niet gelijk in staat was. Hij vindt dat waarnemend Justitieminister Ferdinand Welzijn eerlijk moet zijn en aangeven dat zijn collega Gillmore Hoefdraad van Financiën geen geld heeft gestort, waardoor brandstofleveranciers niet kunnen worden betaald. Regeringscoördinator Soewarto Moestadja zei kort dat het de regering ernst is om de veiligheid te garanderen.
‘Regering zwijgt als het graf’
Jogi voert aan dat het hem opvalt dat de regering, coalitie en de leiding van het parlement als een grap zien. “Dit is niet goed voor het functioneren van de democratie, want je brengt het volk in serieuze problemen. Geef de mensen de minimale veiligheid en stel de mensen gerust. Jammer, men zwijgt als het graf”, aldus de politicus. De hoofdofficier die in uniform gekleed was, reed vanuit het hoofdbureau van politie naar zijn werkplek in Paramaribo Noord. Hij reed over de Plutostraat richting de Gomperstraat. Aan de Plutostraat ter hoogte van pand nummer 142 zag hij een man rennen. De wetsdienaar plaatste zijn voertuig aan de kant en vroeg de man wat er aan de hand was. De man keerde zich om, richtte een vuistvuurwapen op de politiecommissaris en loste twee schoten op hem. De commissaris kon zichzelf snel in veiligheid brengen door zich uit het voertuig te laten vallen.
FR

error: Kopiëren mag niet!