‘Wirindra was nonchalant met zijn wapen’

De 26-jarige aspirant agent van politie Wirindra Bhugwansingh
De 26-jarige aspirant agent van politie Wirindra Bhugwansingh
De 26-jarige aspirant agent van politie Wirindra Bhugwansingh is op woensdag 14 februari 2018 overleden door een schotverwonding die hij heeft opgelopen in het hoofd. In verband met dit onderzoek heeft de politie twee verdachten aangehouden. Op de bewuste avond rond 21.00 uur kreeg de politie van Kwatta de melding dat een politieman zichzelf door het hoofd heeft geschoten met een jachtgeweer aan de Oedraising Varmaweg. Bij aankomst op de plaats van delict werd het levenloze lichaam van Wirindra in de woning van zijn buurman aangetroffen. De 32-jarige Urnando J. en zijn stiefzus Meredith (17) waren ook ter plaatse. Van een jachtgeweer ontbrak elk spoor, wat vragen deed oprijzen bij de politie. Het geladen dienstvuistvuurwapen van het slachtoffer is op een tafel in de woonkamer aangetroffen.
Marie, de moeder van Urnando en pleegmoeder van Meredith vertelt dat zoals altijd Wirindra bij haar zoon thuis ging om te chillen. Op die bewuste dag keken zij naar een voetbalwedstrijd. Ik woon naast dat huis van mijn zoon Urnando. Wirindra was kind aan huis. Mijn kinderen en Wirindra waren als familie. Zij kookten samen en aten samen. Zoals mijn dochter mij heeft verteld, heeft zij ongelukkigerwijs op Wirindra geschoten en dat geloof ik best wel. Er was niets tussen hen. Na het geval riep mijn zoon mij. Toen ik ter plaatse ging, zag ik mijn dochter Wirindra hulp bieden. Wat zei als laatst heeft gezegd is: “Ur Wir ademt nog”. Vanwege het bloed viel ik flauw”, vertelde de moeder. “Wirindra woonde alleen in een huis vlak aan de overkant van mijn zoon. Hij was vaker over de vloer bij hen.” Volgens de moeder kan er hier geen sprake zijn van opzet. Uit vrees heeft haar dochter in eerste instantie een andere verklaring afgelegd, maar naderhand is zij met de waarheid gekomen. “Wat ik wel kan zeggen is dat Wirindra hoogst nonchalant was met zijn wapen. Hij liet zijn dienstwapen overal”, zei Marie tegen Dagblad Suriname. Haar beide kinderen zijn hangende het verdere onderzoek in verzekering gesteld. De moeder zegt dat het slachtoffer alleen een familierelatie had en geen liefdesrelatie met haar pleegdochter had.
In eerste instantie verklaarden Urnando en zijn stiefzus Meredith dat zij kort tevoren met het slachtoffer naar een voetbalwedstrijd zaten te kijken. Na de wedstrijd bleven zij nog even napraten. Tegen 21.00 uur maakte Wirindra aanstalten om naar huis te vertrekken, terwijl de hoofdbewoner en zijn stiefzus in de keuken waren om de afwas te doen. Op een bepaald moment hoorden zij een knal en keerden zich om. Zij zagen Wirindra bloedend op de vloer liggen. Bij een nader verhoor door de afdeling Kapitale Delicten kwam Meredith terug op haar verklaring. Zij gaf aan dat zij per ongeluk op Wirindra heeft geschoten. Meredith verklaarde dat zij aan Wirindra vroeg of zijn wapen geladen was. Op zijn ontkennende antwoord pakte zij het wapen, waarbij haar vinger op de trekker terecht kwam en er een schot afging met voor Wirindra het noodlottige gevolg.
Het ontzielde lichaam van de politieman is voor obductie in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten zet het onderzoek voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!