Meerijder op slag dood na aanrijding

De 53-jarige meerijder Henk Ajolo is vrijdag 16 februari omgekomen bij een zware aanrijding te Tamansari. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de bestuurder, Bertus B., zijn rijhelft had verlaten en op de rijhelft van zijn tegenligger is terechtgekomen, met als gevolg de botsing. Het vermoeden bestaat dat de veroorzaker bezig was in te halen. Toen hij zijn tegenligger zag, probeerde hij rechts uit te wijken. Hij heeft vanwege deze manoeuvre de andere auto volledig getroffen aan de linkerzijde. Na de klap zijn beide voertuigen gedraaid op het wegdek. De 53-jarige Ajolo overleed ter plaatse. In de auto van de benadeelde zaten de bestuurder en een vrouwspersoon. Zij raakten elk gewond. De ingeschakelde ambulance heeft behalve deze twee slachtoffers ook de veroorzaker vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Uit het onderzoek is gebleken dat de veroorzaker niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Hij wordt na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. In het belang van het onderzoek zal er bloed van de bestuurders worden getapt om na te gaan of zij al dan niet onder invloed van alcohol verkeerden. Met het heengaan van Ajolo is de verkeersbarometer landelijk gestegen naar 8.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!