Thomson Cheung: ‘Veel Chinese burgers vertrokken uit Suriname’

IMG_7971Voorzitter Thomson Cheung, van Kong Ngie Tong Sang, gaf vanmorgen tijdens de viering van het Nieuw Chineesjaar aan dat het jaar 2017 met succes is afgesloten. “Er waren problemen op gebied van de economie, maar met ondersteuning van partners is het succesvol afgesloten”, stelde hij. Kong Ngie Tong Sang is in het afgelopen Chinees jaar flink actief geweest in Suriname. Het Chinees dagblad en televisie zijn bijvoorbeeld in het afgelopen jaar flink wat veranderingen ondergaan om de Chinese gemeenschap beter te voorzien van informatie. Hij plaatste wel een minder prettige note, door mee te delen dat vanwege de economische situatie veel Chinese burgers weer naar China zijn vertrokken. Daarnaast heeft de Chinese school ook minder studenten gehad in 2017. “Maar wij hebben niet opgegeven. Wij doen nog steeds ons best om het beste aan de studenten aan te bieden”, stelt de voorzitter.

error: Kopiëren mag niet!