Staatshoofd bij viering Chineesnieuwjaar Fa Tjauw Song Foei

chinees nieuwjaarHet is een gezellige drukte in Chi Min. President Desire Bouterse is samen met diverse hoogwaardigheidsbekleders, bestuur en leden van de Chinese vereniging Fa Tjauw Song Foei aanwezig om te genieten van een gezamenlijke lunch. Deze traditionele bijeenkomst van de vereniging, op vrijdag 16 februari 2018, staat in het teken van de viering van het jaar van de hond, het nieuw Chinees jaar.
De voorzitter van de vereniging, Chen Jin Hua, sprak de hoop uit dat de samenwerking tussen Suriname en de Volksrepubliek China op verschillende gebieden mag resulteren in versterking van de solide basis van vriendschap tussen beide landen. Hij zegt uit te kijken naar de ontwikkeling van de One Belt and One Road Initiative, (OBOR) en hoopt dat het vele kansen zal bieden aan Surinamers voor verdere ontwikkeling. Daarnaast vroeg hij aandacht voor de verhoging van de criminaliteit. De wens van de vereniging is dat de regering nog effectievere maatregelen inzet om criminaliteit te voorkomen en zo ook de burgers van Suriname te beschermen.
Het staatshoofd hoopt met het nieuw jaar in het vooruitzicht op een beter jaar dan het vorige. Hij beloofde samen met de regering te zullen proberen het beter te doen. “Wij werken hard, schouder aan schouder met de andere etnische groepen om Suriname mooiere en moderner te maken”, zegt ambassadeur Zhang Jinxiong van China. Hij roept Surinamers op om met de wijsheid, trouw, loyaliteit en moedigheid, karakteristieke van de hond, hard te werken aan de opbouw van het land.

error: Kopiëren mag niet!