Rekruten spannen rechtszaak aan tegen examencommissie

Politiecommissaris Guno Roosenhoff
Politiecommissaris Guno Roosenhoff
Rechter vraagt een week uitstel voor examen

Een groep ontevreden rekruten van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft deze week een kort geding aanhangig gemaakt contra de examencommissie c.q. de staat, omdat zij de vakken Nederlands en Strafrecht opnieuw moet maken. Dit, vanwege het feit dat de examencommissie het vermoeden heeft dat het examenwerk was uitgelekt. De voorzitter van de examencommissie, politiecommissaris Guno Roosenhoff, geeft desgevraagd aan Dagblad Suriname te kennen dat de rechter in kort geding op de zitting van vrijdag heeft gevraagd om het examen met een week uit te stellen.
De magistraat heeft de examencommissie verzocht om een uitstel van een week te willen verlenen. In de vakken Nederlands en Strafrecht heeft een groep rekruten tienen en of hele hoge cijfers behaald. Frappant in deze is dat de rekruten met hoge cijfers, van wie vermoed wordt dat zij het examenwerk vooraf hebben gehad, alles letterlijk hebben overgeschreven van het correctiemodel. Leerstof die tijdens de reguliere lessen niet is behandeld, hebben zij ook keurig overgeschreven, vertelden de andere rekruten.
Dagblad Suriname heeft in een eerder bericht van enkele rekruten, die het werk niet hebben gehad, vernomen dat zij het vermoeden hebben dat een van de vrouwelijke rekruten een relatie onderhoudt met een lid van de examencommissie. Vermoedelijk heeft die vrouwelijke rekruut het werk daarna verder verspreid onder haar vrienden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!