Leden Raad Internationale Sancties geïnstalleerd

Leden Raad Internationale Sancties geïnstalleerdPresident Desi Bouterse heeft vrijdagmiddag Cynthia Klein-Jules (voorzitter), Angela Limon-Sof, Natasha Baidjnath Panday, Shirley Ronodikromo en Tjietrawatie Algoe geïnstalleerd als leden van de Raad Internationale Sancties. De Verenigde Naties heeft in verdragen en resoluties diverse sanctieregimes opgenomen. Lidstaten zijn verplicht sancties op te leggen aan terroristische organisaties en daaraan gelieerde organisaties of personen. Deze internationale sancties dienen op nationaal niveau te worden uitgevoerd. Deze Raad Internationale Sancties zal erop moeten toezien dat deze sancties worden uitgevoerd. “Terrorisme maakt geen onderscheid tussen ras, geloof, man, vrouw, kind of volwassene. Het discrimineert niet waar het zich ontpopt en is vernietigend naar de samenleving toe, waarbij de beelden die dagelijks in de media te zien zijn, voor zichzelf spreken. Geen enkel land, ook niet Suriname, zou op zichzelf in staat zijn om dit vraagstuk op te lossen. Daarom is het belangrijk dat nationale wetgeving is aangepast om deze samenwerking mogelijk te maken”, zei minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Zij hoopt dat hiermee de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) in de toekomst een betere beoordeling zal geven aan Suriname bij het melden van ongebruikelijke transacties. De leden zijn voorgedragen door respectievelijk het Openbaar Ministerie, Centrale Bank van Suriname, ministerie van Buitenlandse Zaken, Meldpunt Ongebruikelijke Transacties en het Bureau Nationale Veiligheid. Hoewel het presidentieel besluit over de benoeming van deze raad reeds in oktober 2016 was getekend, zijn de leden nu pas met terugwerkende kracht van drie jaren benoemd. Dit betekent dat de zittingsperiode van de raad op 31 oktober 2019 zal verlopen.
FR

error: Kopiëren mag niet!