Buza-minister Servie op bezoek bij Surinaamse collega

Servie BUZA1De First Deputy Prime Minister tevens Minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Servië, Ivica Daĉić, heeft een ééndaags officieel bezoek gebracht aan de Republiek Suriname. Tijdens dit bezoek, op 10 februari, werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de vriendschappelijke banden tussen de beide landen te verstevigen. Deze samenwerking is gestoeld op principes van wederzijds respect en voordeel.
Minister Yldiz Pollack-Beighle heeft samen met haar Servische ambtsgenoot besprekingen gevoerd over een raamwerk voor nauwere samenwerking op diverse beleidsgebieden. Tijdens deze gelegenheid hebben de ministers van Handel, Industrie & Toerisme, Binnenlandse Zaken, Landbouw, Veeteelt & Visserij, alsook vertegenwoordigers van de Ministeries van Defensie en Natuurlijke Hupbronnen hun prioriteitsgebieden belicht.
Dit bezoek heeft geresulteerd in de ondertekening van een drietal Overeenkomsten met name: “Vriendschap en Samenwerking”, “Visum Afschaffing” en een Memorandum of Understanding (MOU) voor politieke consultaties tussen de respectieve Ministeries van Buitenlandse Zaken. Daarnaast werd een Road Map ondertekend waarin concreet de verschillende geïdentificeerde samenwerkingsgebieden zijn uitgewerkt. De Servische bewindsman bracht een beleefdheidsbezoek aan President Desiré Delano Bouterse alsmede de Voorzitter van De Nationale Assemblee, Mw. Jennifer Geerlings- Simons.

error: Kopiëren mag niet!