Weekend brengt mogelijk regen met zich mee

Weekend brengt mogelijk regen met zich meeVolgens verwachtingen van de Meteorologische Dienst zullen er regenbuien optreden in het weekend. Donderdag al was de bewolking zichtbaar. Vanaf vrijdag zal de regenval te merken zijn. Maandag kunnen deze regenbuien afnemen. Dagblad Suriname sprak met meteoroloog Jimmy Samijo. Los van deze regenbuien was het weer de afgelopen periode heel droog en zonnig. Normaal duurt de kleine regentijd tot midden of eind februari. De droogte van de afgelopen periode heeft te maken met het stabilisatieproces binnen de atmosfeer. Er werd meer droog stabiel lucht aangevoerd. Hierdoor heeft het droge weer gedomineerd met op bepaalde plaatsen wat lichte tot matige regenbuien.
Of de kleine droge tijd is aangevangen, is nog koffiedik kijken om dit te beamen. Volgens de klimatologie duurt de regenperiode in Suriname tot midden of eind februari. Met de verwachte neerslag in het weekend is het nog afwachten geblazen of het droge weer in alle ornaat zal overheersen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!