Personeel MMC in actie tot maandag

Storting kledingtoelage hopelijk morgen

Het personeel van het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nickerie heeft reeds enkele dagen het werk neergelegd. Er wordt gewerkt tot een tijdstip van 12.00 uur, waarna verschillende afdelingen het werk staken. Momenteel zijn het slechts enkele afdelingen die dit model van actie nog aanhouden, verduidelijkt algemeen directeur Antoine Elias. Het actiemodel wordt doorgevoerd tot en met maandag. De leiding van het ziekenhuis heeft dus tot en met maandag de tijd gekregen zaken in orde te krijgen.
De staking betreft ontevredenheid over niet betaalde kledingtoelagen. Het ging eerst ook om de koopkrachtversterking, maar dit is inmiddels betaald. “Ik heb de bond aangegeven dat de minister van Volksgezondheid heeft beloofd dat het geld waarschijnlijk morgen op onze rekening zal zijn”, aldus de algemeen directeur.
NK

error: Kopiëren mag niet!