Personeel verheugd met nieuwe coördinator Openbaar Groen en CTW Saramacca

De directoraten Openbaar Groen en Civieltechnische Werken (CTW) in het district Saramacca, die werkarmen zijn van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), beschikken over een nieuwe coördinator, te weten Adjay Ramfali. Hij zal het integraal beleid op het gebied van milieuproblemen verder aanscherpen. Dit bevestigt Marlon Schoonhoven, directeur van Openbaar Groen (Saramacca), tegenover Dagblad Suriname. “Doordat beide directoraten in Saramacca aanwezig zijn, werd het aangestuurd door 2 directeuren met verschillende inzichten. Daarom zijn we overgestapt naar een nieuw systeem. Voor een stukje transparantie is er besloten om dat deel van CTW bij Openbaar Groen onder te brengen, zodat er 1 coördinator geplaatst kan worden op beide afdelingen. Zo kunnen zaken beter gemanaged worden”, accentueert Schoonhoven.
De wisseling van de wacht was vooral voor het personeel van de voornoemde directoraten een enorme opluchting. In de afgelopen 3 jaren hebben zich namelijk taferelen voorgedaan die niet door de beugel kunnen. Het mismanagement was dermate groot dat medewerkers onderling met ontevredenheid en onenigheid te maken kregen. Zo werden de compensatiedagen voor medewerkers niet op de juiste wijze ingezet, waardoor er een onderbezetting ontstond. Niet alleen het personeel ondervond hiervan last, maar ook de bewoners van dit district. CTW werd op den duur bestempeld als een dienst die de winterslaap beoefent; zo werden ondanks tal van meldingen de trenzen niet op tijd opgehaald. “Dat behoort vanaf februari tot het verleden. Klachten die nu binnenkomen op beide afdelingen, kunnen meteen opgelost worden”, gaf Schoonhoven te kennen. De medewerkers hebben om die reden hun steun toegezegd aan de nieuwe coördinator en hopen dat de onaangename taferelen tot het verleden zullen behoren; Openbare Werken en CTW verdienen een herstel van het imago.
KSR

error: Kopiëren mag niet!