Yokohama geeft klanten meer zekerheid

Yokohama Trading, een der grootste autodealers in Suriname, introduceerde van de week de Certified Condition Report in ons land. De Certified Condition Report wordt uitgegeven door een geregistreerde exporterend Japans bedrijf. De voorzijde is een afschrift van de officiële technische staat van de auto uitgegeven door de officiële veilingsinstantie in Japan. Hierop staan alle belangrijke technische gegevens aangegeven, met name, ook de kilometerstand. De achterzijde is de inspectie-rapport voor vertrek van betreffende voertuig door de officiële exporteur verricht.
Robby Jiawan van Yokohama gaf desgevraagd aan dat het bedrijf al geruime tijd
veel vragen krijgt van – en twijfels merkt- bij klanten, met name ten aanzien van de werkelijke kilometerstand. Zoals bekend is, is het mogelijk dat autoverkopers de kilometerstand terugdraaien naar een lagere stand. De auto wordt op basis van de hoge kilometerstand voor een lage prijs ingekocht. Na terugdraaien van de kilometerstand wordt het voertuig op basis van de inmiddels teruggebrachte lage kilometerstand veel hoger geprijsd. De klant ziet een lage kilometerstand en denkt dat het voertuig niet veel gereden heeft, dus minder kans op problemen zal geven.
De verkoper verkoopt een schijnbaar weinig gereden auto voor een hogere prijs dan die waard is. Pas wanneer de klant eenmaal allerhande problemen krijgt wordt dit als oorzaak aangemerkt. De klant kan dit vooraf niet controleren en bouwt twijfels en wantrouwen op.
Om dit reëel wantrouwen van de klant weg te maken biedt Yokohama aan al haar klanten de Certified Condition Report als bewijs voor de technische staat van de gekochte voertuig aan, meldt meneer Jiawan.
Yokohama wil hiermee haar klanten de zekerheid geven dat men waar voor hun geld krijgt, zoals het hoort. Klanttevredenheid moet geen marketing belofte zijn, maar een missie, eindigt Jiawan.

error: Kopiëren mag niet!