Merian-mijn Newmont volledig gecertificeerd

874B1905Newmont Suriname heeft in februari een belangrijke mijlpaal bereikt met de volledige certificering van de Merian-mijn conform de International Cyanide Management Code (ICMC). De certificering werd behaald op basis van een gedetailleerd audit bevestigingsrapport – opgesteld door onafhankelijke, externe controleurs – die Merian evalueerden tegen het verificatie protocol van het International Cyanide Management Institute. De onafhankelijke auditors vonden dat Merian volledig in overeenstemming was met de Principles and Standards of Practice van de ICMC. “De ICMC is een vrijwillig verzekeringsprogramma van derden. Deze certificering betekent dat Merian de beste werkwijzen heeft geïmplementeerd met betrekking tot aankopen, transport, verwerking, opslag en de recycling van cyanide”, aldus Johan van
Huyssteen, General Manager van Merian. Newmont Mining Corporation werd in 2005 één van de eerste ondertekenaars van het ICMC en vereist dat alle wereldwijde operaties onder haar auspiciën worden gecertificeerd. De certificering is voor een periode van drie jaar en Merian zal in 2021 een hercertificatie-audit ondergaan.

error: Kopiëren mag niet!