PL staat ook open voor Moneyhond

Joel Martinus, in de volksmond bekend als ‘Bordo’ of ‘Moneyhond’
Joel Martinus, in de volksmond bekend als ‘Bordo’ of ‘Moneyhond’
Pertjajah Luhur (PL)-voorzitter Paul Somohardjo is heel duidelijk. In niet mis te verstane bewoordingen geeft hij Dagblad Suriname mee dat de PL openstaat zowel voor elk individu als partij. ‘Iedereen mag komen, iedereen is welkom.’ Een lid van de Abop, Joel Martinus, in de volksmond bekend als ‘Bordo’ of ‘Moneyhond’, vertoefde onlangs in gezelschap van de VHP-voorzitter Chan Santhoki. Volgens Martinus gaat hij met alle politieke partijen aftastende gesprekken voeren alvorens zich bij één van deze partijen aan te sluiten.
Dat hij in het prille begin werd gekoppeld aan de VHP, heeft heel veel tongen losgemaakt binnen de politieke arena. Zo wordt ook verteld dat de VHP erop uit is ‘om ten koste van alles en iedereen’ regeermacht te verwerven in 2020. Gelet op deze zaken vooral kreeg de oranje partij het verwijt toegeslingerd met de vraag waar haar hoge moraal en ethiek nu is gebleven. Hierbij werd ook in ogenschouw genomen dat de gedragingen van Martinus niet fraai te noemen zijn. Moneyhond schroomt er niet voor om vulgair en onbehoorlijk taalgebruik te uiten in het openbaar, vooral op video’s op zijn facebookpagina.
Volgens Somohardjo staat de PL open voor Martinus om gesprekken met hem te voeren. “De PL staat niet alleen open voor hem, maar ook de partij waar hij deel van uitmaakt: de Abop.” Somohardjo vermeldt er ook bij dat indien Martinus lid mocht worden van de PL, hij zich aan de partijdiscipline moet houden. Ongepaste woorden in het openbaar moeten tot het verleden gaan behoren. Ook de PL draagt fatsoen en normen hoog in haar vaandel.
De partij houdt zich momenteel bezig met ‘actua festa’. Dit houdt in dat maandelijks de geïnstalleerde en wederom geïnstalleerde kernen worden voorgesteld aan het volk in aanloop naar de bestuursverkiezing. Deze vindt in december 2018 plaats.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!