Nickerianen ondersteunen politiek werk NPS

1Nickerianen ondersteunen politiek werk NPSNickerianen hebben aan de Nationale Partij Suriname (NPS) ondersteuning toegezegd in het politieke werk van de partij. Dit gebeurde op zaterdag 3 en zondag 4 februari tijdens een werkbezoek van een delegatie van het hoofdbestuur onder leiding van partijvoorzitter Gregory Rusland.
De bewoners van het rijsdistrict zijn niet blij met de huidige ontwikkelingen waarbij er sprake is van torenhoge prijzen voor goederen en diensten en de hoge tarieven die particulier verzekerden van SZF moeten betalen voor medische diensten. Daarnaast blijkt de moeizame overdracht van percelen een heet hangijzer te zijn. De districtsbewoners beklaagden zich erover dat te lang gewacht moet worden op overschrijvingen. In sommige gevallen dreigen burgers vanwege dubbele uitgiften hun gronden te verliezen.
Behalve veldoriëntaties hebben de partijleden op uitnodiging een aantal gezinnen bezocht. Zij presenteerden hun gezichtspunten en kregen informatie over de positie van de NPS met betrekking tot nationale vraagstukken waaronder de huidige crisis in de financiële, gezondheids-, onderwijs- en veiligheidssector.
De bewoners uit het rijstdistrict hebben bij de NPS de noodklok geluid en aangegeven dat de situatie ondragelijk is geworden. Daarbij werd nostalgisch verwezen naar periodes met de NPS in het machtscentrum waarbij de koers voor de Amerikaanse dollar 2.80 was. Rusland hekelt de achteruitgang die zich niet alleen in Nickerie, maar over het hele land, voordoet. Omdat de NPS vanuit haar verantwoordelijkheid een bijdrage wil leveren om het getij te keren, zal zij de komende periode doorgaan met het traject om hearings te houden en landelijk veldbezoeken te brengen aan verschillende gebieden.

error: Kopiëren mag niet!