Ex-politiebondsvoorzitter: “Jammer dat deze jonge agenten zich zo laten gaan”

Robby Ramdjiawan
Robby Ramdjiawan
De ex-voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), commissaris Robby Ramdjiawan, vindt het jammer dat jonge politieambtenaren zich zo kunnen laten gaan in het openbaar. “Ze dienen als voorbeeld te zijn voor de gemeenschap, hoe men zich moet gedragen en wel onder alle omstandigheden, zowel binnen als buiten het korps. Emoties bij andere dan korpsactiviteiten dient een politieambtenaar onder controle te houden”, zegt Ramdjiawan over het geval waarbij de politieambtenaar Mielando Atompai zich danig heeft laten gaan tegenover een scheidsrechter tijdens de voetbalwedstrijd PVV – Inter Moengotapoe. “Hij zal sowieso verantwoording moeten afleggen bij de korpschef”, zegt Ramdjiawan.
Atompai is ook secretaris van het huidig bestuur van de Surinaamse Politiebond. Daarnaast is de 27-jarige ook voorzitter van de voetbalclub PVV en voorzitter van de Politie Sportcentrale. Atompai heeft van het SVB Tuchtcollege een straf opgelegd gekregen van 2 maanden stadionverbod voor alle wedstrijden die door of onder auspiciën van de SVB worden georganiseerd. Daarnaast moet hij een geldboete van SRD 300 betalen binnen een termijn van 14 dagen, subsidiair 1 maand verbod. Atompai heeft scheidsrechter Mozes Keketie bedreigd. ‘Efu mi no fon yu, mi e go pai wan man fu fon yu’ zou hij aan de arbiter gezegd hebben. Ook wordt hij verweten op de tuchtzitting na de uitspraak ook uitlatingen te hebben gedaan van het klappen van de arbiter en het negeren van het stadionverbod. Atompai heeft hierover aan Dagblad Suriname verklaard dat hij deze uitlatingen in een informeel gesprek met Tuchtcollege-voorzitter Keshopersad Gangaram Panday (oud-politieambtenaar) heeft gedaan.

error: Kopiëren mag niet!