Jogi eist betrokkenheid vaste commissie LVV bij invulling USD 30 miljoen

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt dat de vaste parlementaire commissie Landbouw, Visserij en Veeteelt (LVV) ook gekend moet worden bij de invulling van de USD 30 miljoen, die door de International Islamic Trade Finance Cooperation (ITFC) beschikbaar is gesteld voor de financiering van urgente importen. “Wat gaat het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme kopen? Wij hebben eerder 25 containers met inferieure spullen van China ontvangen en wij weten niet eens waar deze spullen vandaag de dag zijn. Mensen die geen verstand hebben van wat zij moeten kopen, moeten zich daarmee niet bezighouden. Anders is die USD 30 miljoen een verloren zaak”, zegt Jogi aan Dagblad Suriname. Het geld moet gebruikt worden voor de financiering van de importen van grond- en hulpstoffen en verpakkingsmateriaal voor de lokale productie van geselecteerde basisgoederen, medicijnen, medische verbruiksartikelen en input voor de landbouw en tuinbouw. Jogi, die ook lid is van de vaste commissie LVV, voert aan dat hij deze kwestie zal aankaarten bij commissievoorzitter Amzad Abdoel, zodat de inkopen van nodige spullen voor de landbouwsector correct worden gedaan. HI&T is aangewezen als de executieve agent en heeft daardoor de algehele coördinatie van de voorbereiding, uitvoering, distributie, voorlichting en evaluatie van dit project. Voor de uitvoering van dit project is er een interdepartementale commissie geïnstalleerd. In deze commissie zijn de ministeries van HI&T, Financiën, LVV, Volksgezondheid en Regionale Ontwikkeling vertegenwoordigd.
FR

error: Kopiëren mag niet!