‘Die 3½ maanden heb ik in een hel geleefd’

“In die 3½ maanden heb ik in een hel geleefd. Hij was dominant, mishandelde mij vaak en heeft zelf bedreigd mij te vermoorden als ik de relatie zou verbreken.” Dit vertelde de verdachte Yolanda I. donderdag aan kantonrechter Siegline Wijnhard. Zij heeft haar vriend, met wie zij al enkele maanden een relatie had, op nieuwjaarsdag opzettelijk met haar voertuig aangereden. De verdachte voerde aan dat het slachtoffer gedurende de 3½ maand durende relatie haar elke dag ervan beschuldigde met andere mannen uit te lopen. Hetzelfde gebeurde in de nacht van 30 op 31 december 2017 toen zij plots wakker werd gemaakt en door de man beschuldigd werd seksueel getinte berichten voor andere mannen te hebben gestuurd. Dit is toen hij haar bedreigde met een dolkmes, dat in de klerenkast was bewaard, te zullen vermoorden. “Hij zou mijn buik met het dolkmes opensnijden, zijn eigen zoon ook doodsteken en daarna zelfmoord plegen door het huis in brand te steken. Ik was bang naar de politie te gaan en kon hem vanwege vrees ook niet verlaten. Ik werd moe van alles en besloot op nieuwjaarsdag maar een auto van mijn broer te lenen en naar Bosjebrug te rijden. Daar zou ik van de brug springen en een einde aan alles maken.” Volgens het slachtoffer veranderde zij onderweg echter van mening en besloot zij terug te rijden naar de locatie waar zij een afspraak met de man had. Daar reed zij de wagen gelijk op hem in.
‘Wij waren een verliefd stel’
Het slachtoffer ontkent echter de beschuldigingen van Yolanda en benadrukte dat zij juist een verliefd stel waren. “Buren zagen ons hand in hand lopen. Hoe kan ik een vrouw mishandelen en ‘s avonds dan naast haar slapen? Hoe kan ik mijn eigen zoon dreigen dood te steken? Ze liegt”, zei het slachtoffer aan de rechter. Volgens de man had de vrouw die bewuste dag juist eten voor hem gestuurd en zouden zij later in de avond elkaar ontmoeten. “We hadden ’s avonds een afspraak aan de Zinniastraat toen ik opeens banden hoorde gieren. Toen ik omkeek, was het al te laat”, zei de man. Toen hij bijkwam, zag hij dat de vrouw naast de wagen stond en schreeuwde dat hij een duivel was en dood was voor haar. Op 15 februari komt een strafvoorstel.
FR

error: Kopiëren mag niet!