NJP wil strenge hygiënische voorschriften in en rondom AZP

Het Nationaal Jeugdparlement (NJP) heeft op 20 januari 2018 tijdens de openbare vergadering zijn bezorgdheid geuit inzake de sterfte van 6 baby’s op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De leden Hakiem Lalmahomed en Shradhanjali Moektimisier wijten dit aan de hygiëne van het ziekenhuis, die nogal veel te wensen overlaat. Zij stellen dat dit niet alleen een gevaar vormt voor baby’s, maar ook voor volwassenen. Lalmahomed wenst om die reden dat er wat meer duidelijkheid komt in deze situatie. “Wij moeten het ministerie erop attenderen dat ons AZP onhygiënisch is. Als we kijken naar de rioleringen van het ziekenhuis raken ze bij een klein beetje regen onder water. Dit moet in de toekomst veranderd worden”, meent Lalmahomed. Moektimisier merkte op dat dit geen nieuwigheid is. Volgens haar hebben volwassenen het leven moeten laten, vanwege een gebrek aan optimale hygiëne. Het lid Majenka Domini is van oordeel dat de wijze van informatieverschaffing vanuit het AZP en het ministerie van Volksgezondheid nonchalance vertonen. “Eerst werd er gezegd dat het om een MSA-bacterie gaat dat resistent is tegen antibiotica. Nu zegt men dat de Serratia-bacterie de oorzaak is, welke de baby’s via medicatie binnen hebben gekregen. Er zijn 13 baby’s geïnfecteerd en 6 zijn overleden. Ik vind dat er hieraan weinig aandacht is besteed. Er zou een rechtszaak ervan gemaakt moeten worden”, beweert Domini. Gezien de ontstane situatie is het NJP van plan om het ministerie te benaderen voor strenge hygiënische voorschriften in en rondom AZP.

error: Kopiëren mag niet!