Moordverdachten nog steeds voortvluchtig

De politie heeft momenteel drie levensberovingszaken in behandeling die nog niet zijn opgelost. Het betreft drie afzonderlijke gevallen. De moordverdachten zijn nog steeds voortvluchtig. Het eerste geval deed zich voor op maandag 1 januari 2018. Er was een schietincident aan de Doewatrastraat, waarbij de 28-jarige Alex Riley levenloos in zijn woning werd aangetroffen. Hij vertoonde een schotverwonding aan zijn hoofd. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat zijn overbuurman het schot heeft gelost. Hij heeft met zijn jachtgeweer door het hoofd van het slachtoffer geschoten, met als gevolg dat het slachtoffer ter plaatse het leven heeft gelaten. Deze schutter heeft zich tot nu toe uit handen van de politie gehouden. Vermoed wordt dat de schutter is ondergedoken in het binnenland.
Het tweede geval deed zich voor op 2 januari 2018 aan de Ahensaweg. Hier werd een Braziliaanse vrouw dood aangetroffen in haar badkamer. Commissaris van politie Guno Roosenhoff zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat ook in dit geval de moordverdachte nog vrij rondloopt. Het obductie-rapport zegt dat het slachtoffer middels een hard voorwerp om het leven is gebracht. Het slachtoffer lag naakt in de badkamer. Over haar bovenlichaam was een zwarte tas getrokken. Roosenhoff vermoedt dat de moordenaar in het buitenland vertoeft.
Het derde geval deed zich voor op vrijdag 12 januari. Het slachtoffer Roberto Kida werd omstreeks 06.00 uur aan de Wolframstraat bij Shisha Lounge doodgeschoten door een verdachte, die tot nu toe voortvluchtig is. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat beide mannen, Kida en de dader, kort tevoren buiten het gebouw verwikkeld waren in een woordenwisseling. Hierna is Kida de lounge binnengelopen. De verdachte is hem gewapend achternagelopen. Op een bepaald moment schoot hij gericht, meer dan drie keren, op Kida. Het slachtoffer werd geraakt in zijn borststreek en liet ter plaatse het leven. Na de daad verliet de schutter de plaats. Met betrekking tot deze schutter zegt Roosenhoff dat hij naar alle waarschijnlijkheid naar het buitenland is uitgeweken. Aan de opsporing en aanhouding van de desbetreffende verdachten wordt er gewerkt.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!