Sheilendra Girjasing: “U moet nu elke morgen bidden om niet ziek te worden”

VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing vindt dat te lichtvaardig wordt omgegaan met de dood van de zes baby’s op de afdeling Neonatale Intensive Care Unit (NICU) door bacteriële infectie. Hij vindt dat consequenties hieraan verbonden moeten worden. “Deze situatie hebben wij zelf gecreëerd, omdat wij niet hebben geïnvesteerd om de hygiëne binnen de ziekenhuizen op peil te houden. Dit zijn kenmerken van een land dat door dwaalt naar het dal. U moet nu elke morgen bidden om niet ziek te worden, want u weet niet of u of uw kroost nog levend het ziekenhuis of dood van het lijkenhuis uit zullen komen”, zegt de politicus aan Dagblad Suriname. De parlementariër voert aan dat de zorgsector en met name de dienstverlening binnen ziekenhuizen geruime tijd bergafwaarts gaat vanwege het gebrek aan financiële middelen. Hij houdt zijn hart vast dat binnenkort ook niet bij de bevalling van zwangere vrouwen levens te betreuren zullen zijn. Girjasing benadrukt daarom dat hij geen geloof meer heeft dat de huidige regering de crisis binnen de zorg zal kunnen oplossen, waardoor slechts het vervangen van Volksgezondheid-minister Patrick Pengel weinig soelaas zal bieden. “De president moet nu zeggen dat hij de regering gaat ontbinden om nieuwe verkiezingen uit te schrijven, want wij hebben een kapitein nodig die vertrouwen kan uitstralen. Dit land is compleet op een dood spoor”, aldus de VHP’er.
115 naturalisaties ten voordele van NDP?
De politicus voert aan dat de regering Bouterse in de afgelopen 7 jaren getoond heeft niet inventief genoeg te zijn om aan geld te komen om vooral de gezondheidssector draaiende te kunnen houden. “Wij hebben geleend, geleend en nogmaals geleend, maar vandaag is niets overgebleven van het geleende geld. Het is vanwege een onkundig en corruptief regeringsbeleid dat wij vandaag in deze puinhoop zijn gekomen. De gezondheidszorg is geen prioriteit voor deze regering, want er is vorige week liever ervoor gekozen om 115 buitenlanders te naturaliseren. Kennelijk worden zij dan gelijk opgevangen door de NDP. Ondertussen pienaart het volk en gaat hij dood. Het laat de regering en de parlementsvoorzitter koud. Het interesseert ze geen ene m… van wat er gebeurt in het land, zolang zij aan de macht kunnen blijven”, aldus Girjasing.
‘Zij zijn via de achterdeur geholpen’
Girjasing beklemtoont dat hij aan de ene kant begrijpt waarom assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons het aangevraagde spoeddebat van de oppositie over voornoemd onderwerp niet wil uitschrijven, omdat ‘voor haar, haar coalitieleden en het regeringsteam alle top medische faciliteiten in zowel hier als in het buitenland beschikbaar zijn’. “Leden van de regering en hun gezinnen hebben een platinum SZF-pas voor medische behandelingen. Voor hun is alles geregeld. Zij hoeven niet in de rij te staan voor een Bazo-kaart of bij de dokter. Als de voorzitter of minister belt, gaan zij via de achterdeur en zijn zij geholpen. Uiteindelijk betaalt dit volk het gelag, want hij pienaart nu!”
‘Kijk maar naar de huizen waarin zij wonen en in welke auto’s zij rijden’
De politicus benadrukt dat de kiezers uit 2015 nu zelf zien voor wat zij hebben gekozen. “Zij wilden in de regering komen, God heeft ze gestuurd in de regering en nu zitten zij met de gebakken peren. De NDP heeft heel andere prioriteiten gesteld voor het volk. Hun kleine groep van mensen heeft zich verrijkt. Kijk maar naar de huizen waarin zij wonen, in welke auto’s zij rijden en de dure kosten wanneer zij op vakantie gaan. Er moet hieraan een einde komen”, aldus Girjasing.
FR

error: Kopiëren mag niet!