Juan Pigot herkozen als voorzitter Parea

Van links naar rechts: Juan Pigot (voorzitter), Raoul Franker (secretaris) en Sherwin Vreeswijk (penningmeester)
Van links naar rechts: Juan Pigot (voorzitter), Raoul Franker (secretaris) en Sherwin Vreeswijk (penningmeester)
De rechten van LGBT in Suriname verdedigen, de vereniging Parea verder uitbouwen en bovenal positief bijdragen aan de gehele Surinaamse maatschappij, zijn de doelen waar het op vrijdag 26 januari herkozen bestuur van Parea, de vereniging van ‘gay-, bi- en transman-professionals’, de komende drie jaar voor gaat. Het bestuur bestaat uit Juan Pigot (voorzitter), Sherwin Vreeswijk (penningmeester) en Raoul Franker (secretaris). Parea ondersteunt haar leden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en wil zich daarnaast inzetten voor het welzijn van alle Surinamers. De afgelopen bestuursperiode van 3 jaar stonden voornamelijk in het teken van het opzetten van de structuur van de vereniging. Ook werd een eigen Parea-kantoor ingericht en voerde Parea verschillende projecten uit op het gebied van mensenrechten, belangenbehartiging en training.
“Een absoluut hoogtepunt was voor mij persoonlijk het irrigatiesysteem dat wij mede hebben kunnen schenken aan Huize Ashiana”, vertelt voorzitter Juan Pigot. Leden van Parea participeerden tijdens de sprinklerinstallatie voor de plantenkas ter gelegenheid van de Pride Month Suriname. “Een fantastisch voorbeeld van waar het ons om draait: teruggeven aan de samenleving om te helpen ons land vooruit te brengen”, aldus Pigot.
Enkele andere mijlpalen voor Parea zijn de “Verklaring van Paramaribo”, waarin prominente bedrijven verklaarden zich te zullen inzetten voor een LGBT-vriendelijk personeelsbeleid, de opvoering van de toneelstukken “Baka Foteni Yari” en “Schijn”, de tentoonstellingen “Faces” en “Me” en de conferenties “Workplace Pride” en “Mensenrechten voor Transgenders”. Daarnaast doneerde Parea mee aan Su-Aid. Voor de komende periode zal het bestuur doorgaan op de ingeslagen weg, met de ondersteuning van bondgenoten, het bedrijfsleven en de verschillende internationale en nationale maatschappelijke organisaties. “En zeker ook met onze bondgenoten binnen het parlement en de regering”, voegt Pigot aan toe. “De wettelijke erkenning van relaties van mensen met hetzelfde geslacht zal zeker een onderdeel worden van onze activiteiten.”
De recente uitspraken van de Surinaamse rechter in de zaak van Yvana Hilton en die van het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens over gelijke rechten voor LGBT, alsmede de groeiende maatschappelijk steun, sterken Parea “in ons gevecht voor een samenleving waar een ieder hetzelfde behandeld wordt zonder discriminatie”, zegt Pigot.

error: Kopiëren mag niet!