Actiecomité wil onmiddellijke tariefaanpassing; dieselprijs bereikt recordhoogte van SRD 6.09

Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders, is niet te spreken over het nieuw tarief van diesel, welke thans een recordhoogte heeft bereikt van SRD 6.09. Sahadew-Lall ergert zich al geruime tijd over de onderwaardering van de huidige bustarieven. En met de nieuwe prijsontwikkeling is het de druppel die de emmer doet overlopen. “Sinds juni 2017 tot heden is de brandstofprijs van diesel met ongeveer SRD 1 gestegen. Wij hebben net als elk ander in het land problemen moeten doorstaan vanwege de devaluatie. En nu komt de nieuwe dieselprijs als een ramp op ons af”, accentueert Sahadew-Lall in gesprek met Dagblad Suriname.
Gezien de huidige ontwikkelingen betreurt hij dat er geen gedegen crisisbeheersingsplan is ontwikkeld door de autoriteiten. “Wat we wel te zien krijgen, is een constante stijging van de brandstofprijs.” Het Actiecomité had gehoopt dat de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) zou ingrijpen met de belofte die zij in het jaar 2016 had gemaakt. “De PLO-voorzitter had 2 jaren geleden gezegd dat een busrit in Paramaribo naar SRD 4 gebracht zou worden. Waar is deze belofte nu gebleven?” Sahadew-Lall vindt het achterbaks dat PLO bij de aanzienlijke stijging van de brandstofprijs niet opkomt voor de belangen van de bushouders. “Waarom maakt het PLO-bestuur haar mond niet open?” Het Actiecomité is niet langer bereid om onder deze omstandigheden diensten te verlenen en eist een tariefaanpassing van minimaal SRD 2.50 voor ritten in Paramaribo. Momenteel betalen passagiers voor dezelfde ritten SRD 1.85.
KSR

error: Kopiëren mag niet!